A.S.C. Olympia: baanwielrennen in Amsterdam

Baanwielrennen in Amsterdam … waar kan je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Baanwielrennen, in de volksmond ook pisterijden genoemd, is een tak van de wielersport. Deze spectaculaire sport wordt beoefend op een speciaal hiervoor gebouwde ovale piste. Een Olympische baan is 250 meter lang en de helling van de ovale piste loopt op van 13 tot 47 graden in de bochten. Deze kom-bochten zorgen ervoor dat een baanrenners flink snelheid kunnen maken.

Een gewone racefiets is niet geschikt voor het gebruik op een wielerbaan. Een baanfiets heeft een andere geometrie en er zitten geen remmen en versnellingen op. Het is niet mogelijk om de benen stil te houden omdat er geen vrijloop op een baanfiets zit.

A.S.C. Olympia - Wielrennen op de baan in Amsterdam

Training

Onze baantrainingen vinden plaats in het Velodrome op Sportpark Sloten (naast het clubhuis). Vanwege de bijdrage aan de baanhuur van het Velodrome kosten de baantrainingen €7.00 per keer. Zowel A.S.C. Olympia als het Velodrome heeft de beschikking over verschillende baanfietsen. De fietsen van A.S.C. Olympia zijn te huur tijdens de trainingen op zaterdag (€25.00) voor het gehele baanseizoen. De fietsen van het Velodrome zijn te huur per training en dienen met de organisatie van het Velodrome te worden afgerekend.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf het begin november tot eind januari. Wil je deelnemen aan een van onze baantrainingen, maar ben je nog geen lid? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier.

Afgelastingen van trainingen worden via het ‘STOPLICHT’ op de voorpagina van de website vermeld!