Mountainbiken in Amsterdam … waar kan je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland?

Veldrijden (ook wel cyclocross genoemd) is een vorm van wielersport die bedreven wordt op een grotendeels onverhard parcours. In het veldrijden moeten de deelnemers, de veldrijders, met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. In tegenstelling tot het wegwielrennen zijn grote delen van het parcours niet verhard en rijden de renners door bossen, over velden, sloten en zandwegen. Het is soms nodig de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. De competitie vindt meestal in de wintermaanden plaats.

A.S.C. Olympia - Mountainbiken in Amsterdam

Training

De trainingen voor het veldrijden vinden plaats op ons eigen cyclocross parcours op sportpark Sloten, in landschapspark de oeverlanden en het Amsterdamse bos. A.S.C. Olympia heeft de beschikking over diverse MTB- en cyclocross fietsen. Deze zijn voor een huurbedrag van € 50,00 voor het winterseizoen te huur.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf het eind oktober tot half februari.

Zondag 09:00 – 11:00 | Alle leden

Wilt u deelnemen aan een training maar bent u nog geen lid? Neem dan eerst even contact met ons op via het contactformulier! Afgelastingen van trainingen worden via het “STOPLICHT” op de site vermeld!