Wielrennen in Amsterdam voor Nieuwelingen en Junioren? Dat doe je natuurlijk bij A.S.C. Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland!

Nieuwelingen

Je bent nieuweling vanaf het jaar dat je 15 jaar wordt tot en met het jaar dat je 16 bent. Bij de nieuwelingen train je vaak in combinatie met de junioren. Als nieuweling bij A.S.C. Olympia ligt echter nog steeds het plezier voorop al wordt er wel stilaan gewerkt aan trainingsdiscipline. Er wordt op verschillende disciplines getraind zoals sprint, waaier rijden en (ploegen) tijdrit.

Vanaf de nieuwelingen categorie kan je al klassiekers gaan rijden en ook criteriums die door heel het land worden georganiseerd.

Junioren

Bij de junioren is A.S.C. Olympia een samenwerking verband aangegaan met WTC de Amstel en ZWC DTS: WPGA Junioren (Wielerploeg Groot Amsterdam) is een podium waar renners van de deelnemende verenigingen zich verder kunnen ontwikkelen en talent opgeleid wordt. Voor hun verdere ontwikkeling hoeven ze niet over te stappen naar andere teams of verenigingen, ze kunnen zich ontwikkelen in een bekende omgeving en vervolgens doorgroeien naar het elite/belofte team van WPGA. Op deze manier worden renners behouden voor de verenigingen en de regio. Het gaat hierbij om prestatiesport en niet om breedte sport (presteren versus recreëren).

WPGA junioren heeft de ambitie om de renners zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen in de wielersport. Hiervoor biedt WPGA junioren goede en uitdagende trainingen, een aantrekkelijk wedstrijdprogramma, adequate begeleiding naar en tijdens wedstrijden en de juiste ondersteuning gedurende het seizoen. Hierbij staan, naast sportieve prestaties, gezondheid van de renner en ethiek van de sport hoog in het vaandel. WPGA junioren is een belangrijke stap in de opleiding van renners, waarbij de renner vanuit de eigen vereniging via WPGA junioren deze stappen kan zetten.

Klassiekers, buitenlandse wedstrijden en meerdaagse worden via WPGA junioren gereden. Renners rijden in WPGA tenue. Criteriums worden gereden via de eigen vereniging, dus in eigen clubkleding.

Wedstrijdprogramma

Alle Nederlandse klassiekers
Belgische klassiekers en omlopen
Internationale meerdaagse (Axel, Bladel, Assen, Tour de Himmelfarht (Denemarken) U6 Cycle Tour (Zweden)
Criteriums (via eigen vereniging)

hier de Facebook pagina van de junioren

Trainingen

De trainingen worden dinsdagavond altijd op ons eigen parcours gegeven.
Op donderdagavond zullen we vaak een buitenrit maken(rondje ringvaart of kopje Bloemendaal)
De trainingen worden gegeven door gediplomeerde WT3 trainers

Trainingstijden

Dinsdagavond: 18.30 uur tot 20.00
Donderdagavond: 18.30 uur tot 20.00