Wielrennen in Amsterdam. Waar kan je dat nu beter doen dan bij A.S.C. Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland?!

Wij houden van de wielersport. Wij houden van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het gevoel dat je krijgt wanneer je fietst, is als een ‘natural high’. Dat gevoel willen wij delen met alle fietsliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrenner, mountainbiker of baanwielrenner: bij A.S.C. Olympia ben je thuis!

Iedereen die wil wielrennen in Amsterdam en omstreken is welkom voor trainingen, wedstrijden, wekelijkse toertochten en onze andere gezamenlijke activiteiten. Daarnaast organiseren wij samen met onze leden verschillende activiteiten, zoals clinics & workshops, fietsweekenden, borrels, lezingen, baantrainingen in het Velodrome Amsterdam en nog veel meer!

A.S.C. Olympia organiseert naschoolse activiteiten waarmee kinderen na schooltijd, kunnen kennismaken met wielrennen (op onze eigen afgesloten parcours op Sportpark Sloten weg en op de baan in het Velodrome Amsterdam.

Senior renners en toerfietsers vinden aansluiting bij R.T.C. Olympia – de Rijwiel Tour Club van onze vereniging. Dames die vrouwenwielrennen willen beoefenen, kunnen zich aansluiten bij Fietsbelles – onze dames-divisie.

Beginnende renners en jonge talenten worden in onze intensieve trainingen en clinics begeleid in hun ontwikkeling, waardoor al een groot aantal renners zijn doorgestroomd naar WPGA (Wielerploeg Groot Amsterdam) – onze elite divisie of naar het Nederlandse Olympisch Team. We zijn er bijzonder trots op om zelfs enkele wereldkampioenen onder onze gelederen te mogen hebben!

A.S.C. Olympia bestaat uit enthousiaste leden en wordt geleid door een gepassioneerd bestuur. We hebben een groot netwerk van professionals in de wielerwereld en kunnen vertrouwen op meer dan 100 jaar ervaring.

A.S.C. Olympia bestaat om alle wielerliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ‘thuis’ te bieden en samen de Amsterdamse wielersport te ontwikkelen.

Daarmee willen wij meer Amsterdammers op de fiets krijgen. Dat is niet alleen goed voor de sport. Dat is vooral ook goed voor jezelf!