Fietsbelles: vrouwenwielrennen in Amsterdam

Fietsbelles (de dames-divisie van A.S.C. Olympia) is voor alle vrouwen – die ongeacht leeftijd of niveau – samen willen fietsen. Zo maken we het vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

We staan voor samen en ongedwongen; ‘loltrappen’ op een actieve manier. We leren van elkaar en helpen elkaar; de ‘ervaren’ fietser helpt de ‘onervaren’ fietser. Wij zijn sociaal; we hebben veel lol en mooie gesprekken tijdens onze ritten. En we zijn dan óók nog eens actief en gezond bezig!

A.S.C. Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Rijd ook mee met Fietsbelles! We zijn vrijblijvend maar niet vrijwillig. Dat wil zeggen: als je na drie ritten de smaak te pakken hebt, verzoeken wij je om lid worden van Fietsbelles. Dat zouden wij heel gaaf vinden; wij streven naar een mooie club met dames die met én voor elkaar rijden.

Lees ook:  Tien regels voor het fietsen in een groep

Als je lid wordt van Fietsbelles, wordt je automatisch lid bij A.S.C. Olympia voor slechts €31,00 (inclusief €11,50 basislidmaatschap KNWU). A.S.C. Olympia schrijft je vervolgens in bij de KNWU zodat je met je basislidmaatschap verzekerd bent tijdens onze ritten, als wel de gang naar Sportpark Sloten en vice versa huis.

Fietsbelles clubritten

Elke dinsdagavond vertrekken we – mits de weersomstandigheden dat toelaten – om 18:30 uur vanaf Sportpark Sloten. We verzamelen bij het clubgebouw van A.S.C. Olympia. Wanneer je wil meerijden met Fietsbelles, houdt dan s.v.p. rekening met de volgende ‘huisregels’:

  • Helm dragen is verplicht
  • Zorg ervoor dat je fiets in goede staat is
  • Neem reservebandje(s) mee en een pompje
  • Neem drinken en eventueel eten mee voor onderweg
  • Het is een social ride (snelheid 25-28 km/uur)
  • We hanteren ‘No Drop Policy ‘

Heb je nog vragen? Stel ze dan via het contactformulier! En check ook onze Facebook pagina en volg ons op Twitter en/of Instagram 😉