A.S.C. Olympia: wielrennen in Amsterdam

Wielrennen in Amsterdam … waar kan je nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Bij A.S.C. Olympia ligt de nadruk als sinds de oprichting in 1898, op het wielrennen op de weg. We hebben een groot aantal leden die het wielrennen in Amsterdam en omgeving beoefenen. Dit doen zij op ons eigen – 2,5 kilometer lange – parcours op Sportpark Sloten, maar ook tijdens competities met en bij andere verenigingen in Amsterdam en omstreken.

We hebben een rijke historie met Nederlandse-, Europese- en zelfs Wereldkampioenen en daar zijn we enorm trots op! Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij A.S.C. Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), bij A.S.C. Olympia ben je thuis!

Wielrennen is een bijzonder populaire sport. Natuurlijk niet alleen in Amsterdam. In het wielrennen vinden wedstrijden plaats op de (openbare) weg. Wedstrijden worden zowel in meerdaagse als eendaagse wedstrijden verreden. Er zijn meerdere wedstrijdvormen. De bekendste wedstrijdvorm is rit in lijn. Hierbij start het hele peloton tegelijk. De renner die als eerste de over de finish komt, wint.

Bij A.S.C. Olympia is er het hele seizoen aandacht voor het wielrennen op de weg. We organiseren elk jaar wedstrijden, waarvan de Oranjeronde van Amsterdam het meest bekend is.

A.S.C. Olympia - Wielrennen in Amsterdam

Training

Wielrentrainingen worden gegeven op ons eigen, afgesloten parcours op sportpark Sloten. Voor de jonge en beginnende renners ligt de nadruk op het leren fietsen, goed kunnen sturen en het rijden in een groep. Plezier staat wel voorop, maar wij zijn wel een wedstrijdvereniging. Het uiteindelijke doel is, dat ieder kind op zijn/haar eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen. Natuurlijk staat plezier in het wielrennen hierbij voorop.

Voor onze gevorderden en wedstrijdrenners kan er ook buiten getraind worden. Ze gaan dan onder begeleiding van meerijouders en trainers de openbare weg op. Ze gaan dan bijvoorbeeld een rondje ringvaart rijden (65 km) of naar het ‘Kopje van Bloemendaal’.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. Deze zomerstop wordt elk jaar nader bepaald.

Dinsdag
17:30 – 18:30 : Jonge & beginnende renners
18:30 – 20:00 : Gevorderden & wedstrijdrenners

Donderdag
17:30 – 18:30 : Jonge & beginnende renners
18:30 – 20:00 : Gevorderden & wedstrijdrenners

Wil je deelnemen aan een training, maar ben je nog geen lid? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier! Afgelastingen van trainingen worden via het ‘stoplicht’ op voorpagina van onze website vermeld!