Dernykoers 2011: Huizinga / Bulterman Bokaal

Dernykoers 2011: Huizinga / Bulterman Bokaal

Net als voorgaande jaren, organiseren we ook dit jaar weer een serie dernykoersen. In Amsterdam en omstreken zijn deze dernykoersen inmiddels beroemd; de Huizinga / Bulterman Bokaal, is een dernykoers die altijd veel renners naar ons parcours trekt. Elke donderdagavond – vanaf 19:15 uur – wordt er 45 minuten achter de derny gereden. Daarna volgen drie ronden finale zonder dat er achter de derny wordt gereden.

Dernykoers

Een dernykoers is een wielerwedstrijd op de weg of op de wielerbaan achter lichte motoren. De bestuurder van deze lichte motor – de gangmaker – trapt mee. Doordat de snelheid minder hoog ligt dan bij het stayeren, is een dernykoers uitermate geschikt voor korte, overdekte binnenbanen. Een dernykoers wordt ook wel een ‘wedstrijd achter brommers’ genoemd. Wilfried de Jong noemt de dernykoers altijd ‘de circusact van de zesdaagse’.

Reglement

Lees onderstaande reglementen goed door, want als je hier niet aan kunt of wilt voldoen, kun je helaas niet meedoen aan de Huizinga / Bulterman Bokaal.

 • De Martin Huizinga/Cor Bulterman Bokaal staat open voor alle renners vanaf de categorie Nieuweling.
 • Een helm dragen is verplicht
 • Een KNWU Wedstrijdlicentie en dagkaart zijn verplicht
 • Bij een lekke band krijg je 2 ronden vergoeding. Bij andere pechgevallen beslist de wedstrijdleiding
 • Lig- en opzetsturen zijn niet toegestaan
 • Wanneer je te laat aanwezig bent en je van de wedstrijdleiding toestemming krijgt om mee te rijden, moet je tegelijk met de dernyrijder de koers te verlaten
 • Je bent verplicht om in de laatste 200 meter een rechte lijn te rijden
 • De laatste 3 ronden van de derny moet je achter de derny blijven
 • Als je met renners van jouw eigen vereniging gaat samenwerken in belang van jouw vereniging of team, wordt je gediskwalificeerd. Jij en jouw team mogen dan niet meer meedoen aan de dernykoers
 • Oordopjes, mp3 spelers, iPods, telefoons en andere elektronische apparaten zijn ten strengste verboden
 • Fietspompjes en fietstasjes zijn verboden tijdens de dernykoers
 • Bij deelname aan de dernykoers ben je verplicht aansluiting te houden met de derny en/of de renners (tijdens de 45 minuten achter de derny) voor u. Je wordt niet geacht om enkele meters achter de groep te rijden.
 • Prijzen worden uitgereikt na de laatste dernykoers. Bij deelname aan minimaal 9 van de bovenstaande wedstrijden, ding je mee naar één van de geldprijzen.

Inschrijven

Inschrijven voor de dernykoersen kun je doen via derny.tk. Daar kun je ook meer informatie vinden over de Huizinga / Bulterman Bokaal. Inschrijfkosten zijn €2.50 per wedstrijd.

Wielrennen in Amsterdam

Wil je ook wielrennen? Of wellicht nu al mee(st)rijden in de Huizinga / Bulterman Bokaal? Of wil je gewoon (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia, maar neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Heb je eerst nog vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust; wij beantwoorden je vragen graag! En bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*