Kampioenschap van Amsterdam 2014

Kampioenschap van Amsterdam 2014

Op zaterdag 8 en zondag 9 maart 2014 organiseren ASC Olympia en Wielervereniging Amsterdam weer het Kampioenschap van Amsterdam. ASC Olympia organiseert het Kampioenschap van Amsterdam voor de verschillende jeugdcategorieën. Wielervereniging Amsterdam organiseert het Kampioenschap voor de overige categorieën.

Kampioenschap van Amsterdam 2014

Zaterdag 8 maart: Kampioenschap van Amsterdam

 • Jeugd Categorieën 1 t/m 4: 09:30 uur (ASC Olympia)
 • Trimmers: 10:30 uur (WV Amsterdam)
 • Nieuwelingen & Junioren: 12:00 uur (WV Amsterdam)
 • Master 40+ en 50+: 13:15 uur (WV Amsterdam)
 • Sportklasse: 14:45 uur (WV Amsterdam)

Zondag 9 maart: Kampioenschap van Amsterdam

 • Jeugd Categorieën 5 t/m 7: 10:00 uur (ASC Olympia)
 • Elite Vrouwen & Junioren: 11:00 uur (WV Amsterdam)
 • Amateur, Elite & Beloften: 13:00 uur (WV Amsterdam)

Bij een klein aantal deelnemers kunnen de groepen worden samengevoegd dus wees op tijd! Het inschrijven voor beide wedstrijddagen en beide verenigingen vindt plaats in de kantine van ASC Olympia.

Prijzen

Bij alle kampioenschappen wordt uitsluitend om ereprijzen gereden. Voor elke categorie zijn 3 ereprijzen (medailles) en 3 bossen bloemen beschikbaar.

Inschrijfgeld

 • Het inschrijfgeld bij alle kampioenschappen bedraagt voor de jeugd € 2,00 en voor categorieën A, B, C en D € 3,00. Houders van een KNWU basislidmaatschap, die geen lid zijn van een vereniging, betalen € 6,00 inschrijfgeld.

Reglementen & voorwaarden

 • De inschrijving sluit 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Renners die na sluiting van de inschrijving aanmelden, mogen buiten mededinging en zonder rugnummer meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de gedubbelde renners verlaten.
 • Een KNWU licentie of basislidmaatschap is verplicht.
 • Een transponder is verplicht. Zonder transponder of defecte (of tijdens de koers defect geraakte transponder) wordt de renner of renster niet in de uitslag opgenomen. Deze verplichting geldt niet voor de jeugdcategorieën.
 • Het dragen van een helm is verplicht.
 • Fietspomp en spatborden zijn expliciet verboden.
 • Bij voortijdige beëindiging van de wedstrijd moeten renners zich afmelden bij de jury.
 • Renners die te laat aan de start verschijnen mogen buiten mededinging meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de gedubbelde renners verlaten.
 • Waar het reglement niet in voorziet, beslist de jury.

Meer informatie?

Wil je meedoen aan het Kampioenschap van Amsterdam? Of aan de Regio Kampioenschappen, maar ben je (nog) geen lid van een wielervereniging? Word dan lid van ASC Olympia! Want wielrennen in Amsterdam? Dat doe je natuurlijk bij de oudste wielervereniging van Nederland.

Heb je vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*