5 Banen Toernooi 2014

5 Banen Toernooi 2014

Het is weer die tijd van het jaar! We organiseren – net als in voorgaande jaren – samen met de andere wielerverenigingen in de regio Amsterdam, weer het 5 Banen Toernooi. In 2014 begint het 5 Banen Toernooi op donderdag 8 mei op ons eigen parcours op Sportpark Sloten en eindigt op dinsdag 27 mei bij B.R.C. Kennemerland. We gaan er weer vijf prachtige, spannende en vooral leuke wedstrijden van maken!

Omdat de eerste wedstrijd wordt verreden op het parcours van ASC Olympia vervalt ons dinsdagavond training; deze wordt vervangen door een wedstrijd.

5 Banen Toernooi 2014

De wedstrijden worden op dinsdag- en donderdagavonden verreden. Iedere avond op het parkoers van één van de vijf deelnemende verenigingen. De verenigingen rouleren in volgorde van wedstrijden zodat ieder jaar een andere club de finaleavond kan organiseren. Voor zowel de jeugd als de overige categorieën worden klassementen opgemaakt. Natuurlijk zijn aan het eindklassement ook verschillende mooie prijzen verbonden.

Programma

Hieronder een overzicht van de vijf wedstrijden en de verenigingen waar ze worden verreden.

Reglement 2014

1. Inschrijven: Inschrijven kan tot 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Voor de jeugd zijn de inschrijfkosten €2,00 per persoon per avond. Voor alle overige categorieën zijn de inschrijfkosten €3,00 per persoon per avond. Renners zijn verplicht om op elke wedstrijdavond een geldige (basis)licentie te kunnen tonen.

2. Deelname: Alle categorieën kunnen deelnemen. Om in het eindklassement te worden opgenomen moeten renners aan minimaal 4 wedstrijden hebben deelgenomen, inclusief de finale wedstrijd op woensdag 27 mei 2014 bij B.R.C. Kennemerland.

3. Prijsuitreiking: Alle categorieën op woensdag 27 mei 2014, na de sluitingsritten bij B.R.C. Kennemerland.

4. Afmelden: Indien een renner de wedstrijd voortijdig beëindigd, dient hij/zij zich af te melden bij de jury.

5. Starttijden: De jeugd start op alle wedstrijdavonden om 18:00 uur. Overige categorieën starten op alle wedstrijdavonden om 19:15 uur.

6. Afstanden: De te verrijden afstanden zijn afhankelijk van diverse factoren (waaronder parkoers en weersomstandigheden). De juryvoorzitter beslist hierover.

7. Punten: Elke deelnemer ontvangt per start 2 punten.

8. Opname: Er worden per categorie 15 deelnemers opgenomen in de standen.

9. Vergoedingen: Alleen bij lek rijden, wordt eenmalig een ronde vergoeding gegeven. Behalve tijdens de laatste 5 ronden. Dit moet wel bij de jury worden aangemeld.

10. Beslissingen: Mocht het reglement hierin niet voorzien, zullen beslissingen worden genomen door de juryvoorzitter.

11. Aansprakelijkheid: De organisatie kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden bij schade en/of diefstal veroorzaakt door derden.

12. Tijdwaarneming: Transponders zijn verplicht!

Jeugdreglement 2014

Het reglement voor de jeugd is gelijk aan bovenstaand reglement (lees deze dus goed!) met de volgenden aanvullingen:

1. Prijsuitreiking: Voor de jeugd vind de prijsuitreiking plaats, 30 minuten na de sprint categorieën A/B en 30 minuten na de sprint categorieën C/D op 27 mei 2014, na de sluitingswedstrijd bij B.R.C. Kennemerland.

2. Verzetten controle: De eerste drie aankomende renners melden zich direct na het afsprinten bij de jury. De jury zal steekproefgewijs bepalen of er na de wedstrijd een verzetcontrole plaatsvindt. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

3. Transponders: Voor de jeugd zijn transponders nog niet verplicht. Hoewel de jury de renners zoveel mogelijk juist probeert te klasseren, kan dit alleen bij een klein aantal transponderloze renners. Bij discussie over klassering tussen een renner mét transponder en een renner zónder transponder, zal de jury de renner met transponder klasseren vóór de renner zonder transponder.

Ga voor het inrijden niet het parcours op als de wedstrijd aan de gang is met renners in de baan!

 

2 reacties op “5 Banen Toernooi 2014

  1. Op de website van de Bataaf staan de uitslagen van de 5banen-wedstrijd die bij de ASC onder barre omstandigheden werd verreden.
    Hulde aan de vrijwilligers die deze ‘helle tocht’ mogelijk hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*