Goud voor Olympiaan Nils van ‘t Hoenderdaal

Goud voor Olympiaan Nils van ‘t Hoenderdaal

Olympiaan Nils van ‘t Hoenderdaal (1993) heeft samen met Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli een bijzonder goede prestatie geleverd door op de Europese Kampioenschappen in Portugal een gouden medaille te halen op de teamsprint.

Met een tijd van 44.5 versloegen Nils, Jeffrey en Matthijs in de finale de Poolse sprinters. De derde plaats ging naar Duitsland, die in de strijd om het brons de Franse sprinters versloegen. Het Europese Kampioenschap Baanwielrennen werd verreden van 22 t/m 27 juli in het Velódromo Nacional de Sangalhos in Anadia, Portugal

World Cup Mexico

In januari van dit jaar won Nils samen met Matthijs en Hugo Haak de World Cup in Mexico. De finale tegen Duitsland is hieronder te zien. Nils is de startende renner, gevolgd door Hugo en Matthijs is de finisher. Deze prestatie is sinds 2005 (met onder andere Theo Bos) niet meer door een Nederlands team gerealiseerd.

Nils van ‘t Hoenderdaal

Nils van ‘t Hoenderdaal is sinds 2007 lid van Olympia en heeft zich sinds 2010 gespecialiseerd op de 3 sprint onderdelen op de baan (sprint, teamsprint en keirin). Op dit moment is Nils lid van de NL sprintselectie. Het doel is een plekje verwerven in de selectie naar Rio in 2016. Om deze prestaties te realiseren traint Nils bijna elke dag op de baan, de weg en in het krachthonk. Hij woont vlakbij Papendal en wordt door de KNWU goed begeleid door bondscoach Rene Wolff. In juni is Nils gekroond tot ‘talent van het jaar’ op Papendal. Je kunt de prestaties van Nils volgen via zijn Twitter: @nilshoenderdaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*