Move Forward Clinic Handbiken

Move Forward Clinic Handbiken

Op zaterdag 28 maart 2015 organiseren we – in samenwerking met Reade en Move Forward (powered by Hollister) – de tweede clinic handbiken. Na de officiële opening gaan we direct actief met handbiken aan de slag. Er worden diverse presentaties gehouden waarin vooral het plezier van handbiken op zowel topsportniveau als op het recreatieve vlak, wordt belicht. Daarnaast geven we uitgebreide informatie over technieken en materialen met betrekking tot handbiken. Natuurlijk kun je tijdens de clinic ervaringen uitwisselen met veel andere handbikers.

Er zijn twee verschillende niveaus. U bepaalt zelf welk niveau het best bij u past:

Handbiken voor beginners

Deze oefenmogelijkheid is voor mensen die interesse hebben in handbiken, maar geen of weinig ervaring hebben. Of gewoon nieuwsgierig zijn naar mogelijkheden van handbiken. Een eigen handbike is niet nodig. De clinic vindt plaats op een afgesloten wielerbaan waar je met diverse modellen handbikes kunt oefenen. Onder deskundige begeleiding van diverse leveranciers, kun je kennismaken met de talloze mogelijkheden op het gebied van handbiken.

KNWU Sportieve Clinic

Een sportieve clinic, verzorgt door een gediplomeerde KNWU trainer. Deze clinic is voor handbikers met ervaring die zich verder willen ontwikkelen. Er is specifieke aandacht voor de rijtechniek, snelheid- en bochtentechnieken. De clinic vindt eveneens plaats op een afgesloten wielerbaan. Heeft u geen eigen handbike, geef dit dan duidelijk aan. We bieden de mogelijkheid om een handbike te lenen, maar dat aantal is beperkt.

Programma

10:15 uur: inloop met koffie
10:30 uur: officiële opening en inleiding tot het programma
11:00 uur: start clinics handbiken
13:15 uur: gezamenlijke lunch

  • Vanaf 14.00 uur worden tal van interessante presentaties gegeven op gebied van handbiken:
  • Wielervereniging ASC Olympia: Nieuw initiatief – handbiken bij Olympia!
  • Jetze Plat – Paralympisch handbiker vertelt zijn persoonlijke verhalen en deelt zijn ervaring over de Paralympics.
  • KNWU: Wat kan de KNWU voor u betekenen?
  • Laura de Vaan – de aankoppelbare handbike. Laura de Vaan is Paralympisch handbiker en vertelt haar persoonlijke verhaal.
  • Double Performance – specialist in aangepaste rolstoelen i.c.m. sport en bewegen: Waarom kies je voor een handbike? Alles over technieken en materialen.
  • WMO aanvraag procedure voor een handbike. Deze sessie gaat over de mogelijkheden en de WMO procedure voor het aanvragen van een vergoeding voor een handbike.

16:00 uur: Evaluatie en afsluiting met een hapje en drankje, aan om gezamenlijk de dag door te nemen en gezellig na te praten.

Aanmelden

Deelname aan de clinic handbiken is geheel gratis. Aanmelden kan tot 1 maart aanstaande via het aanmeldformulier op www.moveforward.nu/agenda. Als je speciale wensen of vragen hebt, kun je die aangeven in de ruimte ‘overige opmerkingen’.

Vanaf 1 april start ASC Olympia met een handbike groep. Deze groep gaat wekelijks trainen op de zaterdagochtend.

We zien je graag op 28 maart 🙂

Locatie en bereikbaarheid

We zijn te gast op het parcours van ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland.

Sportpark Sloten
Sloterweg 1045
1066 CD Amsterdam

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Komt u met het Openbaar vervoer: Buslijn 145 stopt voor de ingang van het sportpark.

 

Uitnodiging Move Forward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*