Start training handbiken

Start training handbiken
Handbiken

Aanstaande zaterdag 4 april start ASC Olympia met handbike trainingen op het parcours op Sportpark Sloten. Voor alle sporters met (en zonder!) een beperking die eens willen ervaren wat handbiken nu precies is. Omdat wij het handbiken in Amsterdam willen stimuleren.

Omdat het onze missie is, om alle wielerliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ‘thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport verder te ontwikkelen. Omdat wij meer Amsterdammers op de fiets willen krijgen. En dat geldt natuurlijk ook voor handbikers!

Wil je je hierbij aansluiten meld je dan aan via het contactformulier.

Handbiken in Amsterdam

ASC Olympia streeft ernaar om handbiken voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken. Wij laten de discipline als volwaardig integreren in onze vereniging en onze prachtige wielersport. Want ASC Olympia is een wielervereniging voor iedereen, dus ook voor handbikers. Dankzij onze samenwerking met Reade, het Fonds Gehandicaptensport en de Gemeente Amsterdam bieden we sporters met een beperking een professioneel en uitgebreid programma.

Elke zaterdagochtend zullen handbikers trainen onder leiding van trainer Carolien van Herrikhuyzen. Carolien is een zeer verdienstelijk baanwielrenner met een bijzonder mooie palmares. Niet zomaar een trainer!

“Velen denken dat sporten vooral fysiek is, maar dat is maar één facet. Je hebt fysiek, techniek, tactiek en mentaal; eigenlijk zijn al die vier velden met zo belangrijk”, aldus Carolien. “Iedereen die op meedoet aan onze handbike training kan dat nu zelf ervaren.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*