Sportbende bezoekt ASC Olympia

Sportbende bezoekt ASC Olympia

Zaterdag 25 april kon de Sportbende eindelijk echt van start! Het eerste bezoek heeft plaatsgevonden bij wielervereniging ASC Olympia waar sinds begin april het handbiken is gestart. Het doel van het bezoek was het beoordelen van de vereniging op toegankelijkheid voor sporters met een lichamelijke beperking.

Een hartelijk welkom door Martin Spel (voorzitter) en Wim Overdevest (secretaris) maakte dat de bendeleden zich gelijk op hun gemak voelden. Na een kopje thee was het tijd om aan de slag te gaan!

In groepjes is de Sportbende uiteengegaan om de verschillende aspecten van de vereniging te bekijken en te bevragen. Zo heeft een interview met de secretaris en de voorzitter een helder beeld gegeven van de oorsprong van de groep en de grote ambities die de vereniging heeft op het gebied van aangepast sporten. Tevens heeft het bekijken van de accommodatie en het interviewen van deelnemers en trainers een duidelijk beeld geschetst van de toegankelijkheid van de accommodatie.

 

ASC Olympia - Reade Sportbende bezoekt ASC Olympia

Wielervereniging ASC Olympia is sinds 1898 al een belangrijke club in de wielersport en heeft ambities om het aangepast wielrennen en het handbiken verder een boost te geven. Onder andere door een nauwe samenwerking met revalidatiecentrum Reade is op 28 maart 2015 de aftrap gegeven van het handbiken bij Olympia. Een groepje van vijftien enthousiaste handbikers is gestart met trainen op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de vereniging. Ook jeugd mag zich aansluiten. Voor het aanmelden kan contact worden opgenomen via het contactformulier op de website.

De komende weken worden de resultaten van het bezoek van de Sportbende verwerkt en kan de vereniging een subsidie-aanvraag doen om zich te verbeteren op het gebied van accommodatie, promotie of scholing van de instructeurs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*