Eva van Glasenap in WK selectie paracycling

Eva van Glasenap in WK selectie paracycling

KNWU bondscoaches voor Aangepast Wielrennen – Fedor Hes (handbiken) en Johan Procee (cycling & tandem) – hebben hun WK selectie uitgebreid met Olympiaan Eva van Glasenap (Cycling C-3). Eva zal van 28 juli tot en met 3 augustus in Nottwil (Zwitserland) meedoen in de strijd om de regenboogtrui.

Ter voorbereiding op deze wereldkampioenschappen rijdt de selectie waar Eva deel vanuit maakt, van 24 tot en met 26 juli de wereldbekerwedstrijden in Elzach (Duitsland). Wij zijn trots op Eva en wensen haar veel succes met de wedstrijden die ze gaat rijden 🙂

Eva van Glasenap

Eva is pas 17 jaar, maar traint als een volwassen topsporter. Voorheen voetbalde ze en blonk daar al snel in uit. Door het project TalentSwitch van NOC*NSF kwam zij in aanraking met wielrennen. Met TalentSwitch biedt NOC*NSF atleten de mogelijkheid om andere paralympische sporten uit te proberen, om zo te kijken of een andere sport wellicht beter past bij de mogelijkheden van de atleet. Eva was zo enthousiast en gemotiveerd dat ze op de racefiets is gestapt.

ASC Olympia - Eva van Glasenap in WK selectie aangepast wielrennen
Eva behaalde 24 juni een zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap Aangepast Wielrennen!

 

“Omdat ik als voetbalster mijn top had bereikt, benaderde Eelke van der Wal van de KNWU mij voor Talent Switch, een project voor mensen die het leuk vinden om in aanraking te komen met andere sporten. Eelke vroeg of ik eens wilde wielrennen. Ik bleek er talent voor te hebben, kon meteen meedoen aan trainingen van de KNWU.”

Inmiddels zit Eva van Glasenap in het Nederlands CP wielerteam. Zij heeft Roxanne Knetemann (ja … de dochter van) als mentor. Dus: houd Eva in de gaten!

Wielrennen in Amsterdam

Heb je vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*