Nederlands Kampioenschap Aangepast Wielrennen

Nederlands Kampioenschap Aangepast Wielrennen

Afgelopen week vonden zowel het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden als het Nederlands Kampioenschap op de weg plaats voor Aangepast Wielrennen. Het NK tijdrijden was op dezelfde dag en deels dezelfde route als het Nederlands Kampioenschap van de elite dames en heren later die dag. Het NK weg was onderdeel van de Acht van Bladel in Brabant.

Nederlands Kampioenschap Tijdrijden Aangepast Wielrennen

De start van het NK tijdrijden vond op 24 juli plaats in Nieuw-Amsterdam en de finish in Emmen. We mochten vroeg van start, al om 09:00 uur stonden de eerste renners klaar voor hun 18,5 kilometer ‘Contre la Montre‘.

De dag voorafgaand aan het NK had ik het parkoers grondig verkend.  Dit leidde tot het volgende plan: de eerste ruim 8 kilometer waren wind mee. Het was dus zaak om snelheid te maken en energie te sparen. Want het venijn zat in het middelste deel, waar de wind door de open vlaktes vrij spel had. Hier moest het verlies worden beperkt door hard tegen wind in te fietsen. Het derde deel was weliswaar ook tegen de wind in, maar door de beschutting van huizen en bomen was dit een stuk minder voelbaar. En natuurlijk: de laatste kilometers de laatste energie eruit persen voor een goede eindtijd.

Mijn hotel was vlak bij de start, dus ik heb daar in de straat mijn warming-up gedaan en ben vervolgens naar de start gereden. Na gezellig wat geklets met andere renners, begeleiders en jury, mocht ik starten. De eerste 8 kilometer waren nagenoeg recht en wind mee. Ze vlogen voorbij. Voordat ik het wist ging ik door de bocht tegen de wind in. Mijn teller gaf nog steeds snelheden richting de 40 km/u aan. Het laatste en zwaarste stuk tegen wind reden drie andere renners voor me, we haalden elkaar op hetzelfde stuk in.

Aangezien iedereen met twee motoren voor zich was gestart, waande ik mij – met 8 motoren voor me – in de TT. Eén voor één wuifden ze mij voorbij en na wat slalomwerk had ik alleen mijn eigen motoren nog voor me. In no-time was ik bij de rotondes die de laatste kilometers inluidden. Met een mooie tweebaansweg die licht afliep kwam de snelheid er goed in. Na 27:23 kwam ik over de finish met een snelheid van 39,6 gemiddeld. En dat bleek goed voor een zilveren medaille! Zowel met de race als met de uitslag ben ik erg tevreden 🙂

Nederlands Kampioenschap Weg Aangepast Wielrennen

Waar tijdrijden een wedstrijd tegen jezelf is, is de wegwedstrijd een wedstrijd tegen anderen. Ik had drie tegenstanders aan de start voor een wedstrijd van een uur en één ronde op een rondje van 3,3 kilometer. Ik heb het benaderd als een kopgroep die z’n laatste uur in gaat; tijd om aan de boom te schudden.

Vanuit de start werd er gedemarreerd door Arnoud Nijhuis, de snelheid zat er gelijk goed in. Na een tweede poging van hem bleef het even rustig. In het begin van de tweede ronde viel het stil wat voor mij aanleiding was om te demarreren. De anderen lieten mij niet gaan, waardoor we snel weer bij elkaar kwamen en het tempo er volledig uit ging. Dus ik greep opnieuw mijn kans. Het gat was nu groter, maar er werd nog steeds hard achter mij aan gereden. Op het moment dat André Wijnhoud bij mij aansloot, snelde Maurits Morsink langs me.

Ik sprong in zijn wiel, André moest lossen en weg waren we met z’n tweeën. Vanaf dat moment hebben we kop over kop gereden en het gat langzaam vergroot tot 2 minuten. De bel voor de laatste ronde klonk; nu moest het gebeuren. Ik wilde het op een sprint laten aankomen, maar daar was Maurits het niet mee eens. Hij demarreerde tegen wind in en ik kon hem niet volgen. Ik reed volle bak maar toch werd het gat langzaam groter. Ik zag Maurits Morsink 4 seconden voor me juichend over de finish gaan. Ik ben wederom met een tevreden gevoel naar een tweede plek gereden.

Wielrennen in Amsterdam

Heb je vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*