Verslag: Rapha Women’s 100 Amsterdam 2015

Verslag: Rapha Women’s 100 Amsterdam 2015

Zo zonnig als de start begon, zo regenachtig zijn wij gefinisht bij ASC Olympia. De opkomst voor deze editie van de Rapha Women’s 100 was werkelijk fantastisch. Meer dan achtduizend vrouwen over de hele wereld reden op zondag 26 juli, hun 100 km. De mondiale samenhorigheid was voelbaar. Wat een kracht en plezier.

Kim Peters, die dit evenement voor de Amsterdamse afdeling met bezieling organiseerde, werd door de 65 deelneemsters met een grote glimlach beantwoord.

Rapha Women’s 100

De start verliep pittig en voor de ride-leaders was het soms hard bijtrappen om de groepen bij elkaar te houden. De wind was ook nog niet moe om te gaan liggen. Hij was erg aanwezig langs de kustlijn richting onze eerste stop. Na een uurtje zitten bij Tijn Akersloot met veel lekkers erbij, werden de benen weer in beweging gezet. Omdat er veel niveauverschil was, werden drie groepen geformeerd. Een goede beslissing, want zo kwam iedereen aan zijn trekken. Het grote genieten in duinen, de rechte wegen in de polder en gezellige klets, bracht ons uiteindelijk onder het spetteren van het hemelwater weer terug bij ASC Olympia.

Een geweldige ervaring

Onderweg trotseerden zij de enorm indrukwekkende erfenis van de dag ervoor, toen windkracht 10 met een korte kracht over Nederland joeg. Dan word je gewaar dat de natuur oncontroleerbaar is. Bomen versperden fietspaden, waarvoor de dames van hun fiets moesten stappen en de route lag bezaaid met bladeren en verraderlijke kleine takken. Maar dat mocht de pret niet drukken; de Rapha Women’s 100 was een geweldige ervaring.

Wat is nat worden dan een feest! Want thuis is de warme douche een dankbare waterstraal.

Volgend jaar weer?

Hartelijk dank voor jullie onmetelijke, niet aflatende enthousiasme! Volgend jaar weer? 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*