Ronde van Vreeland 2015

Ronde van Vreeland 2015

Vreeland herdenkt het 750-jarig bestaan. Dat is meteen een heel mooie aanleiding om de legendarische Ronde van Vreeland op 22 augustus op de agenda te zetten. Wedstrijden voor nieuwelingen en junioren en als fantastische afsluiting de Prominentenrace voor oud professionals.

Ronde van Vreeland

De Ronde van Vreeland werd voor het eerst verreden in 1976. Tot 1998 stond deze legendarisch geworden koers op de koerskalender van veel renners. Zowel bij amateurs als professionals. Indertijd werd er gereden door A-amateurs (toen heette dat cyclosportieven) en was er ook een wedstrijd voor veteranen. De lijst met winnaars van de A-koers is indrukwekkend. De Ronde van Vreeland was een springplank voor nieuw talent; veel oud-winnaars hebben een mooie carrière als profrenner opgebouwd. Winnen in de Ronde van Vreeland was alleen weggelegd voor mannen met inhoud!

Joop Zoetemelk

Mannen die veel betekend hebben voor het Nederlandse wielrennen komen naar Vreeland om te koersen. Zo zal Joop Zoetemelk meedoen aan de Wielerronde van Vreeland. Joop won in 1979 de Ronde van Spanje en in 1980 de Tour de France. Hij reed de Tour 16 keer uit en stond naast zijn zege ook nog zes keer als tweede op het podium in Parijs. Joop werd in 1985 – op de sportief gesproken hoge leeftijd van 38 jaar – wereldkampioen wielrennen op de weg. Bovendien won hij goud op de Olympische spelen en was hij winnaar van de Amstel Gold Race.

ASC Olympia - Ronde van Vreeland 2015

Onder anderen topcoureurs als Steven Rooks, Theo de Rooij, Leo van Vliet, Gert Jacobs en Jeroen Blijlevens hebben hun deelname toegezegd en enkele regionale renners zoals Johan Hendriks en Mario Hagen zullen met de oud- professionals de strijd aangaan.

Daarnaast bestaat het programma een wedstrijd voor Nieuwelingen en Junioren en er is een ‘Dikke Banden Race’ voor de jongste jeugd.

Programma

11.30 uur: Dikke Banden Race

12.00 uur: Nieuwelingen Race

13.30 uur: Dikke Banden Race

14.00 uur: Junioren Race

15.30 uur: Dikke Banden Race

16.00 uur: Oud Professionals Race

 

Ben je geinteresseerd in de Ronde van Vreeland? Kijk dan voor meer informatie op www.rondevanvreeland.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*