Interclub Jeugd Omnium 2015

Samen met H.S.V. De Kampioen organiseerde ASC Olympia dit weekend een Interclub Jeugd Omnium voor Jeugd en Nieuwelingen. De wedstrijden werden verreden op 22 en 23 augustus op de parcoursen van Wheelerplanet Spaarnwoude en Sportpark Sloten. Het was een uniek sportief spektakel, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Volgend jaar weer!

Programma zaterdag

De eerste ronde werd verreden op het parcours van H.S.V. De Kampioen bij Wheelerplanet. De wedstrijd – een individuele tijdrit – was meteen onderdeel van de Tijdritkampioenschappen van Wheelerplanet.

De binnenbaan was vanaf 09:00 uur tot 12:00 uur geopend om warm te rijden of om uit te rijden. De buitenbaan was tot 09:50 uur open voor parcoursverkenning. De wedstrijden werden verreden volgens onderstaand startschema:

• 10.00 uur: Groep B (categorie 3 & 4). Tijdrit over 4 ronden – 6,8 kilometer
  • 10.30 uur: Groep A (categorie 1 & 2). Tijdrit over 2 ronden – 3,4 kilometer
  • 10.45 uur: Sluiting inschrijving groepen C en D
  • 11.00 uur: Groep D (categorie 7 & nieuwelingen). Tijdrit over 8 ronden – 13,6 kilometer
  • 11.30 uur: Groep C (categorie 5 & 6). Tijdrit over 5 ronden – 8,5 kilometer

Deelnemers rijden de buitenronde op Wheelerplanet (1.700 meter) tegen de klok in.

Programma zondag

Een dat later – op zondag 23 augustus – (st)reden de renners om de prijzen in het Interclub Criterium op het parcours van ASC Olympia op Sportpark Sloten. Ons parcours was tot 09:50 uur geopend voor parcoursverkenning. Daarna werden de wedstrijden verreden, volgens onderstaand startschema:

• 10.00 uur: Groep A (categorie 1 & 2). Wedstrijd over 3 ronden – 7,5 kilometer
  • 10.25 uur: Groep B (categorie 3 & 4). Wedstrijd over 5 ronden – 12,5 kilometer
  • 11.00 uur: Groep C (categorie 5 & 6). Wedstrijd over 7 ronden – 17,5 kilometer
  • 11.40 uur: Groep D (categorie 7 & nieuwelingen). Wedstrijd over 9 ronden – 22,5 kilometer

Uitslagen Interclub Jeugd Omnium

De uitslagen van de verschillende groepen kan je – als pdf – hieronder bekijken. Sta jij er ook tussen?!

Uitslagen ASC Olympia – 23 augustus

Uitslagen Interclub Jeugd Omnium 2015 – Categorie A & B

Uitslagen Interclub Jeugd Omnium 2015 – Categorie C & D

Foto’s Interclub Jeugd Omnium

Cathy Schaefers maakte een heel fraaie foto reportage van de wedstrijden. Bekijk ze op onze Facebook pagina of hieronder.