Amsterdamse Cross Competitie 2015-2016

Amsterdamse Cross Competitie 2015-2016

In 2015 vindt voor de zesde keer de Amsterdamse Cross Competitie plaats. Dit jaar zijn er 12 wedstrijden die worden georganiseerd door de verschillende wielerverenigingen in Amsterdam en omstreken.

Amsterdamse Cross Competitie

De voorgaande edities van de Amsterdamse Cross Competitie (kortweg ACC) waren grote successen! In 2014 reden maar liefst 348 deelnemers mee in de 12 rondes van de ACC. In het totaal waren er 1842 starts. Hoeveel deelnemers en starts zullen er deze editie zijn?

Net als vorig jaar zijn er wedstrijden op de bekende parcoursen van de verschillende clubs, maar ook in gebieden waar je normaal gesproken niet eens met je fiets mag komen. De gezamenlijke organisatie heeft er naar gestreefd om de zesde editie nog verder te professionaliseren. Ze hopen jullie weer allemaal op de crossfiets of mountainbike fiets terug te zien.

ASC Olympia: mountainbiken & cyclocross in Amsterdam

Programma

Dit jaar start de Amsterdamse Cross Competitie op 18 oktober bij Cyclo & Cross Nieuwveen. We hopen jullie dan allemaal weer te zien voor de eerste ronde van de Amsterdamse Cross Competitie 🙂

Zondag 18 oktober: Cyclo & Cross Nieuwveen – Zwembad Aarweide
Zondag 25 oktober: HSC De Bataaf
Zondag 1 november: WTC de Amstel – Nes aan de Amstel
Zondag 8 november: HRC Exelsior – Manege
Zondag 15 november: FC de Trappist – Het Twiske
Zondag  22november:  ARC Ulysses
Zondag 29 november: WTC de Amstel – Recreatieplas Ouderkerk
Zondag 6 december: ZWC DTS
Zondag 13 december: HSV De Kampioen
Zondag 20 december: UWTC Uithoorn
Zondag 27 december: WV Amsterdam –  Finale dag en tevens oliebollencross
Zondag 3 januari: ASC Olympia – Sportpark Sloten

Inschrijfgeld

De jeugd blijft gewoon €2,00 per wedstrijd betalen. De oudere categorieën betalen €3,00 (KNWU leden en/of organiserende verenigingen). Het inschrijfgeld voor renners die geen lid zijn van een wielerclub, bedraagt € 6,00. (Dit staat dan op het KNWU-basislidmaatschap.)

 

Belangrijk

  • Geen chip = geen uitslag.
  • Draag altijd je rugnummer. Geen rugnummer = geen uitslag.
  • Inrijden tijdens een wedstrijd is en blijft verboden.

Pas als de winnaar is gefinisht, kán de jury besluiten om toe te staan dat er ingereden kan gaan worden, maar daarbij blijft iedereen minstens 100 meter achter de laatste renner. Hier gaat strikt op worden toegezien, met name tijdens de jeugdwedstrijden.

Crossen bij ASC Olympia

Wil je ook cyclocrossen? Of (beter) leren cyclocrossen? Wil je zelfs meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie? Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem eerst even contact met ons op s.v.p.! Ons crossseizoen loopt van de 1e week van november tot de laatste week van januari.

Kijk voor meer informatie over de Amsterdamse Cross Competitie op sites.google.com/site/amsterdamsecrosscompetitie.