Carolien van Herrikhuyzen rijdt nieuw wereldrecord

Carolien van Herrikhuyzen rijdt nieuw wereldrecord
ASC Olympia - Carolien van Herrikhuyzen rijdt nieuw wereldrecord

Carolien van Herrikhuyzen (1976) heeft op het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen in Sportpaleis Alkmaar het wereldrecord op de 200 meter vliegende start in haar leeftijdsklasse (35 – 39) jaar verbeterd. Het oude record dateerde uit 1996 en stond op 12.003. Op 29 december 2015 wist Carolien het record aan te scherpen naar 11.997.

Anderhalf jaar voorbereiding

De aanloop naar deze geslaagde poging heeft ruim anderhalf jaar in beslag genomen. Voor Carolien kwam het tijdstip van haar poging om het wereldrecord aan te vallen precies op het goede moment: vanaf 1 januari zou Carolien in een andere leeftijdscategorie (40-44 jaar) moeten rijden.

Nieuwe recordpoging

In oktober 2016 zal Carolien van Herrikhuyzen een poging wagen om ook het record in haar nieuwe leeftijdsgroep te verbeteren. Zij wil dit doen tijdens de Wereldkampioenschappen en tijdens de Master Games 2017 in Nieuw Zeeland.

ASC Olympia - Carolien van Herrikhuyzen rijdt nieuw wereldrecord

Trots op Carolien!

Het spreekt voor zich dat we enorm trots zijn op Carolien en dat zij bij ASC Olympia rijdt. Namens alle Olympianen: heel veel succes met jouw nieuwe recordpogingen, Carolien!

Baanwielrennen in Amsterdam?

Wil je net als Carolien van Herrikhuyzen ook baanwielrennen in Amsterdam? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.

 

1 reactie op “Carolien van Herrikhuyzen rijdt nieuw wereldrecord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*