Verslag WPGA Junioren Kampioenschap van Amsterdam

Verslag WPGA Junioren Kampioenschap van Amsterdam

Hieronder kan je het verslag lezen van het Kampioenschap van Amsterdam, waarin de Junioren van WPGA meestreden. Het verslag is geschreven door Martin Buyck – Ploegleider WPGA Junioren.

Kampioenschap van Amsterdam

32 renners staan aan de start voor het kampioenschap van Amsterdam, waarvan 12 dames en 20 heren. Met 8 renners aan de start heeft WPGA Junioren een numerieke overmacht. Tijdens de voorbespreking reflecteren we eerst nog even terug op de wedstrijd van gisteren in Arendonk. We concluderen dat we goed zijn gestart, maar dat het collectief iets handiger had gekund. Dit nemen we mee naar vandaag. We spreken af dat we in belang van het team gaan rijden: we proberen een treintje op te laten zetten en renners met sterke benen weg laten springen. Daarna moeten andere ploegen aan de bak.

Start

De eerste rondes zijn een beetje rommelig, maar daarna ontstaat de organisatie. In ronde 3 zien we een WPGA treintje en Thom laat een gat vallen. Martijn, Stefan en Tom Z rijden weg. Monkeytown renner Mick Kemper moet in de tegenaanval. Hij sluit aan bij onze drie mannen. In het peloton doet de stoptrein van Douwe, Quinten en Tom T uitstekend zijn werk.

In ronde 4 maakt Quinten de oversteek naar de kopgroep. Sterk Quinten! Een ronde later zien we Douwe en Alexander Konijn (Monkeytown) de oversteek maken. Een sterk zevental renners komt aan de leiding, 5 WPGA Junioren en 2 Monkeytown renners. Om de beurt proberen onze renners weg te rijden en moeten de Monkeytown mannen in de beugel. Maar ze zijn sterk en taai. Na een half uur koers rijdt Martijn alleen weg. En deze keer krijgen de Monkeytown renners het gat niet dicht. Martijn gaat gestaag door en zijn voorsprong loopt elke ronde op, tot ruim anderhalve minuut. Erg knap op het parcours op Sloten, omdat je bijna altijd in het vizier van je achtervolgers blijft.

Winnen

Martijn verslapt geen moment en met nog drie ronden te rijden komt er geloof en een mooie glimlach op zijn gezicht. Je blijft goed tempo houden en rijdt enkele minuten later solo over de finish. 40 van de 60 kilometer alleen gereden. Beresterk! Een welverdiende overwinning.

In de auto op weg naar Amsterdam had Martijn aan zijn vader gevraagd of hij ooit het Kampioenschap van Amsterdam had gewonnen. “Helaas niet.” was het antwoord van Marc. Maar de naam Krook wordt vandaag bijgeschreven in de annalen van Kampioenschap van Amsterdam. De strijd om de overige podiumplekken hadden we net iets handiger kunnen uitspelen, maar Mick Kemper reed alle ontsnappingen weer dicht. Hij wordt tweede en Alexander Konijn derde.

WPGA Junioren: complimenten voor het openingsweekend. Dit smaakt naar meer.

ASC Olympia - Verslag WPGA Junioren Kampioenschap van Amsterdam

Uitslag

  1. Martijn Krook
  2. Mick Kemper
  3. Alexander Konijn
  4. Tom Zwaan
  5. Quinten Veling
  6. Stefan Appelman
  7. Douwe van Seijst
  8. Tom Timmers

DNF – Thom Buyck
DNF – Ruben Overdevest

Tot volgende etappe 🙂

Martin Buyck – Ploegleider WPGA Junioren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*