‘Wegkletsen’ met Wessel van Keuk

‘Wegkletsen’ met Wessel van Keuk

Wielerfotograaf en oud Olympiaan Wessel van Keuk heeft er een punt achter gezet. Achter zijn carrière als wielerfotograaf. Jarenlang was Wessel in koers op de motor. En in koersen als de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Milaan – San Remo maakte hij de mooiste foto’s. En verhalen … daar heeft Wessel van Keuk er minstens net zo veel van!

Wegkletsen

De mooiste foto’s, de leukste anekdotes en de prachtigste verhalen staan in zijn boek ‘Wegkletsen’ (‘wegkletsen’ is een synoniem voor demarreren). Bijzondere en aparte foto’s met vaak een verhaal achter en details over de beelden. Dichterbij dan dit kom je niet bij het peloton. In dit boek maakt Wessel duidelijk, dat niet alleen soms de renners op straat liggen, maar ook de humor.

Op zaterdag 28 mei wordt het boek bij Ger Bikes aan de Amsterdamse wielerwereld gepresenteerd. Kom gerust langs om een babbeltje te maken of om (natuurlijk!) het boek te kopen. Je kunt Wessel’s boek kopen voor €19,50. En Wessel zet er dan gerust een zwierige handtekening in 🙂

Wessel komt samen met Motard Jos Verschuur naar Ger Bikes. Beide heren zijn van 13:00 tot 17:00 uur aanwezig in de winkel. Wil je het boek al eerder bestellen? Dat kun je doen via www.wegkletsen.nl.

ASC Olympia - 'Wegkletsen' met Wessel van Keuk

Wessel van Keuk

Als jongen droomde Wessel van Keuk (14-10-1959) over de Tour de France, de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Hij bereikte het allemaal … alleen niet als wielrenner, maar als fotograaf; van jongs af aan een hobby van de oud-Olympiaan.

Hij werd pas staffotograaf bij Fotopersbureau Cor Vos nadat hij eerst had gepoogd om zelf een wielercarrière op te bouwen. Dat bracht hem tot in Tahiti. Aan zijn avontuurlijke leven kwam geen einde: hij werd verzorger van Gerrie Knetemann in de zesdaagsen, geluidsman in Amerika bij Mart Smeets, huisschilder bij Frank Rijkaard in Monaco en cameraman in een helikopter voor Sky Chanel in Zwitserland.

Maar bovenal was hij fotograaf bij wieler­wed­strijden. Alle belangrijkste koersen die er maar zijn. Daarvoor zwierf hij over de gehele wereld. Een afwisselend leven, dat hem naar de mooiste plekken bracht en waardoor hij in contact kwam met de meest bijzondere mensen. Door zijn positieve instelling en Amsterdamse humor raakte hij in doldwaze situaties.
De ziekte fibromyalgie is er de oorzaak van dat hij het in 2015 wat rustiger aan moest gaan doen.

Gelukkig ziet hij aan elk zwart wolkje een gouden randje en besluit zijn avonturen op papier te zetten aangevuld met zijn geschoten fotomateriaal.