Holland Bike Festival 2016

Holland Bike Festival 2016

Eindelijk een écht fietsfestival in Nederland! Natuurlijk in Amsterdam; de fietshoofdstad van de wereld. Het Holland Bike Festival vindt plaats op 28 en 29 mei in en rondom het Velodrome Amsterdam.

Eindelijk een écht fietsfestival!

Het Holland Bike Festival is een gezellig en bourgondisch feest voor iedereen die van fietsen houdt. Van racefietser en mountainbiker tot bakfietsmoeder en fietsforens; iedereen is hartelijk welkom. Als enthousiasteling kom je zeker aan je trekken met een zeer uitgebreid programma. Het evenement zet de voordelen van fietsen als duurzaam en gezond vervoermiddel op de kaart.

Vier het fietsen

Het Holland Bike Festival viert het fietsen en onze fietscultuur. Het is beslist geen traditionele fietsbeurs: fietsen is namelijk niet alleen een manier om van A naar B te komen. Fietsen is sportief en milieuvriendelijk, maar is ook steeds meer een lifestyle. Veel doelgroepen hebben hun eigen fietsstijl; van bakfietsmoeder tot hipster op zijn opgeknapte vintage racefiets. Steeds meer vrouwen gaan wielrennen, en in het weekend stappen velen op hun mountainbike om zichzelf uit te leven. De e-biketrend mag bovendien in dit rijtje ook niet ontbreken. De elektrische fiets is sterk in opkomst, nu ook onder jongere doelgroepen. Kortom: zoveel fietsen, zoveel lifestyles.

Urban Biking

Paulien Willems – organisator van het Holland Bike Festival – laat zich onder meer inspireren door de Berliner Fahrradschau: “Deze tentoonstelling in Berlijn is het walhalla voor liefhebbers van urban biking. “Het is gek dat Amsterdam als dé fietsstad van de wereld zo’n evenement niet heeft.”

Holland Bike Festival 2016

Het Holland Bike Festival ken een gevarieerd, tweedaagse programma. Actief deelnemen aan toertochten, diverse clinics en wedstrijden. Het voorterrein van de Velodrome ontmoet je onder andere de Roompot Oranje Peloton renners en de Bike Brothers. Daarnaast kan je relaxen bij de COCO-MAT lounge en meedoen met een voorronde NK Slowbiking. Er is live muziek en eten & drinken bij de rolling food bikes. Op de BikeXperience in het Velodrome kan je kennismaken met de verscheidenheid van fietsculturen en producten.

Het TI-Raleigh Wielertheater op zaterdagavond staat bol van prachtige, heroïsche verhalen. Deze verhalen zullen bij het publiek kippenvel, een traan en zelfs buldergelach veroorzaken. Een avond vol verhalen, foto’s, films, literatuur en muziek en dat allemaal geprojecteerd op het wielrennen en de roemruchte Raleigh wielerploeg in het bijzonder.

Kijk vooor meer informatie op hollandbikefestival.com

ASC Olympia - Holland Bike Festival 2016 Programma

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*