De Ronde van West-Nederland 2016

De Ronde van West-Nederland 2016

Koers als een professional tijdens de etappekoers voor amateurs! Ben jij een wielrenner die graag trainingswedstrijden bij jouw lokale vereniging rijdt? Zou jij – net als de profs – wel eens een etappekoers willen rijden? Dan is de Ronde van West-Nederland voor jou! De Ronde van West-Nederland is een 6-daagse etappekoers langs de trainingswedstrijden van vijf wielerverenigingen.

De Ronde wordt verreden van 9 t/m 14 juli 2016 en staat open voor zowel mannen als vrouwen met een (basis)licentie – uitgezonderd beloften en elite – die graag een wedstrijd rijden, maar vaak niet in de gelegenheid zijn om een etappe-wedstrijd te rijden. De Ronde van West-Nederland is speciaal opgezet voor deze renners.

De Ronde van West-Nederland

De opzet is simpel: de Ronde van West-Nederland doet van zaterdag tot en met donderdag elke dag een bestaande trainingswedstrijd aan. Als deelnemer van de Ronde schrijf je jezelf in en doe je – net als alle andere renners – mee aan de wedstrijd. Na de finish wordt uit de uitslag van de trainingswedstrijd, de uitslag van de deelnemers van de Ronde gehaald. De geschoonde uitslag leidt tot de etappewinnaars en het klassement van de Ronde van West-Nederland. Je hoeft de trainingswedstrijd niet te winnen; je moet gewoon de andere renners voor blijven. Mocht je een dag niet kunnen, dan krijg je voor die dag dispensatie. Je verdient dan geen punten, maar wordt wel opgenomen in het eindklassement.

Ga jij er volle bak in om gelijk de eerste etappe te pakken? Of ga je jezelf sparen om in het tweede deel de winst te pakken? Ben jij beter op hoge snelheid of kom je meer tot je recht op een criterium? De Ronde van West-Nederland heeft alle ingrediënten om je 6 dagen lang uit te dagen! uit Elke etappe zijn er dagprijzen, er is een leiderstrui en er is een eindklassement met premies.

Etappeschema

  • Zaterdag 9 juli 2016 – 15:00 uur: Sloten / High speed
  • Zondag 10 julie 2016 – 10:00: Avanti / Waaieretappe
  • Maandag 11 juli – 19:00 uur: Sloten / High speed
  • Dinsdag 12 julie 2016 – 19:00 uur: Swift / Geaccidenteerd
  • Woensdag 13 juli 2016 – 19:00 uur: De Coureur / Criterium
  • Donderdag 14 juli 2016 – 19:30 uur: Ahoy / Criterium

Inschrijven

Het inschrijfgeld is €10, wat geheel ten goede komt aan de uit te keren prijzen. Daarnaast betaal je maximaal €3 inschrijfgeld per etappe. De Ronde van West-Nederland ken een maximaal deelnemersveld van 50 deelnemers. Schrijf je dus nu in! Hoe meer deelnemers, hoe groter de prijzenpot!

De inschrijving voor de Ronde van West-Nederland is open voor mannen en vrouwen met een (basis)licentie, uitgezonderd beloften en elite. Verder moet je in het bezit zijn van een MyLaps transponder. Inschrijven kun je doen door een mail te sturen naar naar rvwn@e-sven.nl. Vermeld bij je inschrijving je naam, leeftijd, licentienummer, type licentie en transpondernummer.

Meer informatie

Meer informatie over de Ronde van West-Nederland vind je op facebook.com/rondevanwestnederland of op het event van de Ronde: facebook.com/events/621000094730519.

Affice Ronde van West-Nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*