Alpe d’HuZes 2016

Alpe d’HuZes 2016

Ook voor het goede doel is ASC Olympia te vinden. Puck, Bart en Ruben deden mee aan Alpe d’HuZes. Lees hieronder het verslag dat zij schreven over hun belevenissen tijdens de dagen rondom Alpe d’HuZes 2016.

Alpe d’HuZes 2016

Een half jaar geleden kwam het idee op om met een team van ASC Olympia mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Ruben, Puck en Bart hebben het plan verder uitgewerkt. Inschrijven, accommodatie, vrij vragen, begeleiding en natuurlijk sponsors vinden. Het was een hele organisatie. Op dinsdag 31 mei zijn we vertrokken met zijn drieën en met 2 begeleiders, Petra en Frank. Frankrijk door crossen om in 1 dag in de Franse Alpen aan te komen. De camping was op een perfecte locatie onder aan de berg bij de start van de beklimming.

Woensdag: voorbereiden

Op woensdag 1 juni, vroeg op om de start bewijzen en nummerbordjes op te halen op de top van de berg. Met de auto een hele klim en dat dan straks met de fiets! In de middag tijd om te trainen en de berg te verkennen. Het weer was goed en de top werd gehaald. Bij het afdalen een stop in bocht 16, in de zon op het terras en daarna verder afdalen naar camping. Pasta eten en pannenkoeken bakken voor het ontbijt en hierna vroeg naar bed.

Donderdag: koersdag

Starten om 4.30 uur en dat is heel vroeg. Na een uitgebreid ontbijt met lampjes aan naar de start, waar komen al die mensen vandaag en dat op dit vroege tijdstip? De eerste rit is heel bijzonder met alle kaarsen aan op de berg, rond 6.15 afdalen in de kou. In het huisje bijkomen van de kou en rust pakken voor de 2e beklimming. Na de 3e beklimming toch wel een flinke dip en moet er goed gecoacht worden om de 3 renners weer in het zadel te krijgen. Ze gaan de berg op, in de regen, en in de bocht 16 staat begeleiding die ook weer een flinke pep talk moet geven. Alle drie maken het af en hebben 4 beklimmingen op hun naam staan.

Bijzondere ervaring

Het was een bijzondere ervaring en mooi om dit voor het goede doel te kunnen te doen. Bedankt voor de sponsoring en wie gaan er volgend jaar als Olympia Team?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*