Wereldkampioenschap Ligfietsen & Cycle Vision 2016

Wereldkampioenschap Ligfietsen & Cycle Vision 2016

Op 2 & 3 juli zal Cycle Vision 2016 plaatsvinden op de wielerbaan van Sportpark Sloten. Cycle Vision is een evenement van ligfietsvereniging NVHPV. Dit jaar zal Cycle Vision worden gecombineerd met het Wereldkampioenschap Ligfietsen.

Cycle Vision Tijdrit & 6 Uurs Race

Het programma voor het komende Wereldkampioenschap & Cycle Vision 2016 ziet er geweldig uit. Het programma bestaat uit verschillende wedstrijden, inclusief het koningsnummer: de één uur tijdrit van Cycle Vision. De laatste keer dat deze race werd verreden was in 2010. Door de strakke schema’s van vergelijkbare evenementen, is de wedstrijd in de afgelopen jaren niet geprogrammeerd. Toch is de race volgens kenners een ultieme en legendarische wedstrijd. Kortom, dit is een uitstekende kans om het evenement toch een bijzonder element te geven.

Op veler verzoek wordt dit jaar ook de zes uurs race van Cycle Vision verreden; het keizersnummer. Of zelfs groter dan dat.

Wedstrijdprogramma

  • Zaterdagochtend: Op de buitenbaan vind de één-uur tijdrit plaats. Deze wedstrijd is open voor iedereen. Stayeren is verboden.
  • Zaterdagmiddag: Op de binnenbaan wordt de 200 meter vliegende start verreden. De winnaar is de snelste renner uit vijf ronden.
  • Zondag: Op de buitenbaan wordt vanaf 08:30 uur de tijdrit verreden. Iedere renner rijdt één ronde vanuit staande start. Er wordt elke 30 seconden gestart.
  • Zondag: tussen 10:00 uur en 16:00 uur worden gecombineerde zesuursrace en drieuursrace verreden.

De organisatie heeft uitgebreid verschillende alternatieven bekeken. Het toevoegen van een programmaonderdeel op de openbare weg of zelfs het rijden op de RDW baan in Lelystad, waren praktisch gezien helaas niet haalbaar. Het bovenstaande schema op één centrale locatie – het Sportpark Sloten aan de Sloterweg in Amsterdam is praktischer en evengoed enorm uitdagend.

In de komende periode wordt de inschrijving voorbereid. Uiteraard worden belangrijke zaken als het eten niet vergeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*