Trilogie van Carolien van Herrikhuyzen

Trilogie van Carolien van Herrikhuyzen

Carolien van Herrikhuyzen heeft goed in de prijzenpot geroerd op het Wereldkampioenschap Masters 2016. We kennen Carolien natuurlijk allemaal als trouw Olympiaan en trainster van het Velodrome Amsterdam. De UCI World Masters Track Championships 2016 werden van 1 t/m 8 oktober 2016 georganiseerd in het Manchester Velodrome in het Verenigd Koninkrijk. In de plaats waar het allemaal begon. Want het Wereldkampioenschap Masters werd voor het eerst georganiseerd in de Engelse industriestad in 1995. Het Wereldkampioenschap Baanwielrennen voor Masters wordt sindsdien, elk jaar georganiseerd en staat open voor mannen en vrouwen vanaf 35 jaar en ouder.

Drie gouden medailles voor Carolien van Herrikhuyzen

De eerste gouden medaille won Carolien van Herrikhuyzen op het onderdeel Scratch in de leeftijdscategorie 35 – 44 jaar. Ook in de 500 meter Time-Trial bleek dat Carolien de sterkste was en won zij goud. De derde gouden medaille behaalde Caroline op het onderdeel Sprint.

Het mag duidelijk zijn dat wij erg trots zijn op haar prestaties. Namens het bestuur, de renners en de overige leden willen wij Carolien hartelijk feliciteren met deze prachtige prestatie!

Impressie UCI Masters 2016

Bekijk hieronder een korte impressie van de Masters 2016 in Manchester:


Een ander heel aardig verslag (in het Engels) kun je lezen op robwest.info/articles/uci-masters-track-cycling-world-championships-2016-report.

3 reacties op “Trilogie van Carolien van Herrikhuyzen

  1. Ken Carolien al vanaf haar allereerste wedstrijd op de open baan van Alkmaar, toen ze bij ons zat op het gras van de middenbaan.Was toen met zoon Yondi die ook debuteerde. Heb Carolien al met een persoonlijk berichtje laten weten enorm trots op haar te zijn. Wat een Top meid en nogmaals gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*