Carolien van Herrikhuyzen wint drie ‘prachtige plakken’

Carolien van Herrikhuyzen wint drie ‘prachtige plakken’

Carolien van Herrikhuyzen heeft weer toegeslagen! Zij won maar liefst twee gouden medailles en een zilveren medaille, tijdens de 2017 UEC Track Masters European Championships. De kampioenschappen werden verreden van 12 t/m 17 september in het Stab Vélodrome in Roubaix.

Carolien van Herrikhuyzen: wereldkampioen

Carolien hoeft eigenlijk geen introductie. We kennen haar natuurlijk allemaal als trouw en gepassioneerd Olympiaan en trainster van het Velodrome Amsterdam. “Het was echt gaaf om te rijden in mijn speciaal gemaakte ASC Olympia regenboog skinsuit.” aldus de stralende Olympiaan en werelkampioen.

Carolien won de gouden medailles doordat zij de sterkste was op het onderdeel Scratch en de 500 meter Time Trial. De zilveren medaille behaalde ze voor haar tweede plaats op het onderdeel Sprint.

“Het wereldrecord in de sprint is 12.140 en ik reed precies dezelfde tijd. Dat is natuurlijk best een teleurstelling, maar is het in ieder geval een heel stuk sneller dan de 12.8 die ik vier jaar geleden reed tijdens het Europese Kampioenschap. Bovendien reed ik een nieuw persoonlijk record in de 500 meter Time Trial. Tijden veranderen 🙂 ”

Maar ik moet niet vergeten dat ik eigenlijk nog gewoon in training ben voor mijn ultieme doel – de Wereldkampioenschappen in Los Angeles.

UEC Track Masters European Championships

Tijdens het kampioenschap in het Stab Velodrome in Roubaix (st)reden de beste renners uit Europa uit alle baandisciplines om de felbegeerde regenboogtruien. “Het was een bijzonder kampioenschap. Na onze eerste rit kregen we bij de start te horen dat we allebei rustiger aan moesten doen, maar de jury kon niet zeggen waarom. Erg vreemd, want een beetje spektakel hoort gewoon bij het sprinten.”

Trots

Hartelijk gefeliciteerd met je prachtige overwinningen, Carolien. Alle Olympianen zijn bijzonder trots op jou en jouw prestaties. ASC Olympia heeft een rijke historie met vele kampioenen en daar hoor jij zeker tussen! Op naar nog meer moois tijdens de Wereldkampioenschappen in Los Angeles!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*