3 x Goud voor Carolien van Herrikhuyzen!

3 x Goud voor Carolien van Herrikhuyzen!

Vier medailles. 3 x Goud! Tijdens de 2017 UCI Masters Track Cycling World Championships in Los Angeles is Carolien van Herrikhuyzen maar liefst drie keer gekroond tot wereldkampioen!

3 x Goud

In het VELO Sports Center in Los Angeles werden van 8 t/m 15 oktober de wereldkampioenschappen baanwielrennen voor Masters verreden. Carolien kwam op diverse afstanden in actie en pakte maar liefst 3 wereldtitels.

Op woensdag 11 oktober won ‘onze Carolien’ de wereldtitel op de 5 kilometer Scratch, voor Jen Featheringill (USA) en Hilary Luther (USA). Een dag later won ze weer een gouden medaille: op de 500 meter Time Trial klokte ze een tijd van 37.519. Dat was meer dan voldoende om haar concurrenten Alexandra McKay (USA) en Rebecca Wheadon (AUS) achter zich te laten.

Op de laatste dag van het toernooi versloeg Carolien de Australische Rebecca Wheadon in twee races en werd daarmee wereldkampioen op de Sprint.

Vier medailles

Naast de drie wereldtitels behaalde Carolien van Herrikhuyzen op vrijdag de 13e ook nog een bronzen plak. Deze medaille won ze in de Team Sprint, samen met de Nieuw-Zeelandse Erin Criglington.

Training door Carolien van Herrikhuyzen

Wil jij ook (leren) baanwielrennen? Om vrouwenwielrennen op de baan te stimuleren, organiseren Carolien van Herrikhuyzen en Marjan Peters – speciaal voor vrouwen – weer een reeks baantrainingen in het Velodrome Amsterdam. Iedereen is welkom; of je nu veel ervaring hebt of weinig. Of zelfs helemaal geen ervaring. Als je wil meedoen aan deze trainingen, heb je zelfs geen basiscertificaat nodig.

ASC Olympia - Vvrouwenwielrennen in het Velodrome

Carolien: “Deze trainingen maken we leuk en geschikt voor vrouwen van elk niveau. Doe dus vooral óók mee als je al ervaring hebt op de baan! Je wordt goed begeleid door meerdere ervaren trainers. Er is dus voldoende aandacht voor elk niveau! Maar reageer wel snel, want we hebben écht nog maar een paar plaatsen over!

Kijk voor meer informatie over de baantrainingen speciaal voor vrouwen op ascolympia.nl/2017/09/24/vrouwenwielrennen-in-het-velodrome.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*