Nieuwe bestuursleden: Kim Peters & Sandra Prins

Nieuwe bestuursleden: Kim Peters & Sandra Prins

Tijdens de Algemene Leden Vergadering zijn twee actieve Olympianen toegetreden tot het ASC Olympia bestuur: Kim Peters en Sandra Prins. Kim en Sandra zijn bij het bestuur gekomen, omdat ASC Olympia bestaat voor alle wielersportliefhebbers; voor wielrenners en baanrenners en voor mountainbikers en veldrijders. Omdat we een actieve groep handbikers hebben en we vooruitstrevend zijn in het vrouwenwielrennen in Amsterdam.

Juist omdat het handbiken en vrouwenwielrennen in Amsterdam en omstreken de afgelopen jaren enorm in opmars is – we hebben zo’n 35 handbikers en ruim 50 Fietsbelles – hebben we Kim en Sandra gevraagd om die groepen te vertegenwoordigen in het ASC Olympia bestuur.

Kim Peters: vrouwenwielrennen

ASC Olympia - Nieuw bestuurslid Kim Peters (vrouwenwielrennen)

Kim (1977) verhuisde in 2015 van Zutphen naar Amsterdam. Voor de liefde. In Zutphen was zij al jaren zeer actief lid van lokale wielervereniging ETP, waar zij wekelijks vele kilometers wegtrapte. In Amsterdam wilde zij dat ook en daarom meldde zij zich aan bij ASC Olympia. Omdat Kim in dat zelfde jaar een zeer succesvolle Rapha Women’s 100 Amsterdam organiseerde, kwam zij op de radar van het ASC Olympia bestuur en werd zij gevraagd om een dames-divisie op te zetten.

Dat werd Fietsbelles – onze actieve dames-divisie – die het vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker maakt. Fietsbelles zijn inmiddels een begrip onder vrouwen in de Amsterdamse ‘wielerscene’: in bijna drie jaar zijn Fietsbelles gegroeid naar meer dan 50 vrouwen, die verdeeld over Social– en Faster rides – en bovendien Women Racing – wekelijks bijdragen aan het succes van vrouwenwielrennen in Amsterdam.

Kim – die naast dat zij veel fiets-kilometers maakt, in het dagelijks leven voor Rapha werkt – is gevraagd om toe te treden tot het ASC Olympia bestuur, omdat vrouwenwielrennen voor ASC Olympia steeds groter wordt en bovendien een heel specifieke discipline is. En dat vergt ook heel specifieke aandacht.

“Vrouwenwielrennen is toch net even iets anders dan wanneer je met mannen rijdt. Vrouwen willen precies weten met wie ze rijden en hoe de route is. Er moet genoeg ruimte zijn voor een praatje. Dat zorgt voor een andere beleving. Fietsbelles draait om van elkaar leren en elkaar helpen. Zo word je sterker en krijg je meer zelfvertrouwen. Daarmee word je een betere wielrenner.”

Kim woont op IJburg samen met Harold en hun dochter Lily.

Sandra Prins: handbiken

ASC Olympia - voor iedereen, dus ook voor handbikers!

Sandra (1977) gebruikt vanaf 2003 een rolstoel, maar gelukkig kan ze nog kleine stukjes binnenhuis lopen. Tijdens één van haar revalidatieperiodes, kwam zij in aanraking met handbiken. Sinds 2015 traint zij elke zaterdagochtend bij ASC Olympia. Daarnaast rijdt ze regelmatig mooie routes en doet ze mee met haar handbike aan verschillende (loop-fiets) evenementen. Bovendien draait ze haar hand niet om voor een handbikemeerdaagse.

Sandra is al sinds de oprichting zeer actief betrokken bij, en een van de stuwende krachten achter bij de ASC Olympia handbikers-divisie. Zij spant zich vrijwel dagelijks in om het handbiken de aandacht te geven die het verdient. Zij inspireert en motiveert sporters met een beperking om te (gaan) bewegen en indien mogelijk zelfs te gaan handbiken.

“Handbiken geeft me een enorme vrijheid. Het is goed voor de conditie en tijdens de routes die ik rijd, kan ik heel goed mijn hoofd leegmaken. Lekker buiten en op eigen tempo, zelfstandig kunnen sporten is erg belangrijk voor mij. Ik bekijk alles zo positief mogelijk; van positief denken word ik blij en ook voor mijn omgeving is dat fijn. Als ik mijn situatie positief bekijk, dan doen anderen dat ook veel gemakkelijker.”

Sandra is gevraagd om toe te treden tot het ASC Olympia bestuur, omdat ook het handbiken voor ASC Olympia steeds groter wordt en eveneens een heel specifieke discipline is. En dat vergt ook heel specifieke aandacht van en door een Olympiaan, die zelf natuurlijk ook een actief en gepassioneerd handbiker is.

Sandra woont in Haarlem samen met Folkert en hun kat Ozzy.

Klaar voor de toekomst!

We zijn bijzonder blij en trots met onze twee nieuwe bestuursleden. We maken wederom heel mooie stappen vooruit. Niet alleen in het vrouwenwielrennen en handbiken, maar zeker ook in de professionalisering en ontwikkeling van onze vereniging

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland. En helemaal klaar voor de toekomst!