Olympiaan Joep Steinbusch wint in de Carpathian Couriers Race

Olympiaan Joep Steinbusch wint in de Carpathian Couriers Race

Terwijl wij in Nederland nog lagen bij te komen van het feest dat Koningsdag heet, zat Olympiaan Joep Steinbusch alweer op de fiets. In Polen (st)reed hij mee in de Carpathian Couriers Race. En hij won 🙂

Carpathian Couriers Race

ASC Olympia - Olympiaan Joep Steinbusch wint in de Carpathian Couriers Race

De Carpathian Couriers Race is een meerdaagse wielerwedstrijd. De koers is geregistreerd in Polen, maar wordt deels verreden in Slowakije en Tsjechië. De wedstrijd werd in 2010 opgericht en maakt deel uit van de UCI Europe Tour, in de categorie 2.2U – voor niet-profs jonger dan 23 jaar.

De eerste etappe was redelijk vlak, wat resulteerde in veel aanvallen. De gemiddelde snelheid in de 150 kilometer lange etappe van Veszprem naar Papa  was hoog: ruim 46 km/h.  Joep – die de hele dag al aanvallend reed – won de etappe na een uiterst succesvolle ontsnapping. De andere WPGA renners deden voortreffelijk werk, door de ontsnapping van Joep goed te verdedigen. Vorig jaar werd dezelfde etappe gewonnen door Ahmed Galdoune van Delio Gallina.

Joep Steinbusch wint

Joep zat al vanaf halverwege in de koers, continu in de kopgroep. Op 10 kilometer voor de finish had ‘de groep van Joep’ zo’n 2 minuten voorsprong op het peloton. Natuurlijk werd er met alle macht geprobeerd om het gat dicht te rijden, maar dat wilde niet lukken. Joep won de sprint van Wout van Elzakker (2e) en Nils Sinschek (3e) van Team LottoNL-Jumbo-De Jonge Renner. De eerstvolgende kwam 20 seconden later over de finish.

Andere WPGA renners

In de massasprint werd Sven Burger 10e, Thimo Kroeze 22e, Teun Mouris 44e en Jobbe Krijnsen 59th.

Leider in het Algemeen Klassement

Met zijn overwinning pakt Joep natuurlijk meteen de eerste plaats in het algemeen klassement. WPGA staat ook meteen op de eerste plaats in het Team Klassement. De laatste Nederlandse winnaar van deze koers was Tim Ariesen die toen voor Cyclingteam Jo Piels in 2015. We duimen voor Joep dat hij de leiderstrui om zijn schouders kan houden!

Zoals Martin Spel – voorzitter van zowel ASC Olympia als WPGA – zou zeggen: “Grote klasse, Joep!” Dikke kudos voor jou van alle Olympianen 🙂

ASC Olympia - Olympiaan Joep Steinbusch wint in de Carpathian Couriers Race

Over WPGA

Wieler Ploeg Groot Amsterdam is een samenwerking van 3 verenigingen uit de regio groot Amsterdam; ASC Olympia uit Amsterdam, WTC De Amstel uit Amstelveen en ZWC DTS uit Zaandam. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 900 wielrenners. Het is de missie van WPGA om vanuit de passie voor het wielrennen en het bundelen van de wielerkrachten, de Wieler Ploeg Groot Amsterdam te laten groeien naar de beste wielerploeg voor Elite en Beloften, die maatschappelijk betrokken is en bovendien een vaste waarde in de regio en een voorbeeld voor de wielersport.