Carolien van Herrikhuyzen wéér Wereldkampioen!

Carolien van Herrikhuyzen wéér Wereldkampioen!

Hoera! Olympiaan Carolien van Herrikhuyzen is alwéér wereldkampioen geworden! Tijdens de UCI Masters World Championships behaalde Carolien op het onderdeel 500 meter Time Trial het hoogste eremetaal. Daarmee werd Carolien voor de 8e keer Wereldkampioen. Hartelijk gefeliciteerd Carolien. Dikke kudos voor jou!

Daarnaast wist ze zilver te pakken in de individuele sprint en brons op het onderdeel Scratch. En terloops brak ze ook nog eens het wereldrecord op de Vliegende 200 meter.

Brons, zilver én goud …

Dinsdag 9 oktober won Carolien al de bronzen medaille op het onderdeel Scratch. Ze moest de Australische Gemma Kernich (1) en de Canadese Charlotte Roberge (2) voor zich dulden.

De volgende – woensdag 10 oktober – dag wist Carolien de gouden medaille te halen op het onderdeel 500 meter Time Trial. Met een gemiddelde snelheid van 47.962 km/h. reed Carolien in 37.529 naar de eindstreep.

Zaterdag 13 oktober behaalde ze de zilveren medaille op de Sprint. In de individuele sprint wist Carolien net niet te winnen van de Canadese Rachel McKinnon.

… en óók een wereldrecord!

De dag ervoor wist Carolien ook nog ‘even’ een nieuw wereldrecord te vestigen op de 200 meter met vliegende start. Hoewel Carolien naar eigen zeggen “niet blij is met de tijd”, reed ze de Flying 200 in 12.006 – een gemiddelde snelheid van 59.970 km/h. Daarmee wist Carolien 0.134 af te scheren van het vorige wereldrecord, dat sinds 2014 op naam stond van de Australische Jessica Laws.

Carolien: “Al sinds 2016 – toen ik in de F40-44 categorie kwam – wilde ik dit record. Ik kwam al vaak dichtbij. Nu wilde ik per se sneller zijn; de snelste. En dat is gelukt!”

In 2016 reed ik in Manchester naar 12.195. In december 2016 (elite nationals)  reed ik een 12.3. Op de Masters Games in April wist ik 12.074 te rijden maar die werd helaas niet geratificeerd. In September reed ik exact dezelfde tijd als Jessica en brak dus helaas niet het wereldrecord. Vorig jaar reed ik hier tijdens de Masters een 12.172 en dit jaar is het eindelijk gelukt!”

 

ASC Olympia - Carolien van Herrikhuyzen weer Wereldkampioen

Carolien van Herrikhuyzen

Carolien van Herrikhuyzen begon bijna 20 jaar geleden met baanwielrennen. “In die tijd moest ik bijna alles zelf uitzoeken. Er was amper begeleiding of specifieke trainingen. Juist dat wilde ik veranderen; ik werd wielertrainer.”

Carolien bouwde een succesvolle carrière op als wielertrainer. Ze wist Nils van ‘t Hoenderdaal vanaf het begin te begeleiden. Inmiddels is Nils zelf ook Wereldkampioen. De trainingen die Carolien geeft, zijn dus meer dan succesvol!

“Na een serieuze knieblessure ging ik ook weer zelf actief baanwielrennen. Want wat is er nu leuker om voor te trainen, dan voor een betere knie of om weer heel hard door die eerste bocht te kunnen gaan? Het Wereldkampioenschap Masters 2012 werd mijn doel.”

“Inmiddels heb ik vele malen mijn eigen PR’s verbroken, mijn dromen laten uitkomen, hangen er een flink aantal medailles waarvan meerdere wereldtitels aan de muur en mocht ik zelfs wereldrecords breken.”

“Het mooiste is dat ik rondjes om mijzelf heen rijd. Door alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan, ben ik zoveel beter gaan rijden en realiseer ik de dromen die ik eigenlijk nooit durfde dromen.”

Bekijk onderstaande YouTube video, waarin je kunt zien hoe Carolien haar gouden medaille krijgt omgehangen en hoe zij die wist te bemachtigen 🙂

UCI Masters World Championships

De UCI Masters World Championships werden vorige week – van 6 t/m 13 oktober – verreden in het VELO Sports Center in Los Angeles.

Baanwielrennen in Amsterdam

Heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.