Nieuwjaarsborrel: 120 jaar ASC Olympia

Nieuwjaarsborrel: 120 jaar ASC Olympia

We zijn trots op alle prachtige overwinningen en op al onze kampioenen. We koesteren alle mooie en spannende verhalen. Om alle die prachtige wieleranekdotes weer eens te horen, om alle helden weer eens te mogen begroeten én nieuwe Olympianen kennis te laten maken met oude(re) Olympianen, nodigen we alle Olympianen uit voor onze Nieuwjaarsborrel. Op zondag 13 januari van 15:00 uur tot 18:00 uur.

120 jaar ASC Olympia … wat een prachtige mijlpaal! De ‘Amsterdamse Sport Club Olympia’ werd opgericht op 27 november 1898. Bij ASC Olympia klopt al ruim meer dan een eeuw het hart voor de wielersport. Een Amsterdams hart.

Wij houden van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het gevoel dat je krijgt wanneer je fietst, is als een ‘natural high’. Dat gevoel willen wij delen met alle wielersportliefhebbers uit Amsterdam en omstreken.

Al 120 jaar zijn wij een ’thuis’ voor alle wielersportliefhebbers. Wat meer dan een eeuw geleden begon met wielrenners en baanrenners, groeide ook naar veldrijders en mountainbikers. We hebben een actieve groep handbikers, een vrolijke en enthousiaste schare jeugdrenners en we zijn vooruitstrevend in het vrouwenwielrennen in Amsterdam.

Nieuwjaarsborrel & 120-jarig jubileum

ASC Olympia - 120 jaar!

Wij houden van alle Olympianen, van alle heldendaden. We zijn trots op alle prachtige overwinningen en op al onze kampioenen. Daarop willen we proosten. Tijdens onze Nieuwjaarsborrel. En we willen graag samen proosten op het nieuwe jaar. Samen met leden én oud-leden van ASC Olympia, RTC Olympia en Fietsbelles. En vooral ook met z’n allen vieren dat de oudste wielervereniging van Nederland, alweer 120 jaar bestaat.

Want onze rijke historie is gemaakt door Olympianen. En wordt gemaakt door Olympianen. Al 120 jaar. En elke dag weer opnieuw. Van onze allereerste wereldkampioen Piet Dickentman (sterker nog: Piet was de eerste Amsterdamse wereldkampioen!) tot onze allernieuwste wereldkampioenen, Nils van ’t Hoenderdaal en Carolien van Herrikhuyzen. En alle andere kampioenen, groot en klein, jong en oud(er).

Dus trek wat moois aan en kom tussen 15:00 uur en 18:00 uur naar de Nieuwjaarsborrel in het ASC Olympia clubhuis op Sportpark Sloten. We vinden het gezellig als je ook komt!

Laat je Annette even weten als je erbij bent? Je kunt haar mailen op 120jaar@ascolympia.nl. Je mag haar ook bellen of appen op +31 6 24 24 85 22.

ASC Olympia: de oudste wielervereniging van Nederland

ASC Olympia - Verslag: Nederlands Club Kampioenschap 2018

ASC Olympia bestaat uit zo’n 250 actieve & enthousiaste leden (60% man – 40% vrouw), wordt geleid door een gepassioneerd bestuur en bovendien ondersteund door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. We hebben een groot netwerk van professionals in de wielerwereld en kunnen vertrouwen op inmiddels al 120 jaar ervaring in de wielersport. ASC Olympia is de oudste wielervereniging van Nederland; ouder dan de KNWU en zelfs ouder dan de UCI – de Internationale Wielerunie.

ASC Olympia bestaat om alle wielerliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ‘thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport te ontwikkelen. Bovendien willen wij meer Amsterdammers op de fiets krijgen. Dat is niet alleen goed voor de sport. Dat is vooral ook goed voor jezelf!

Wereldkampioenen

Beginnende renners en jonge talenten worden in onze intensieve trainingen en clinics begeleid in hun ontwikkeling. Hierdoor zijn al een groot aantal renners doorgestroomd naar WPGA (Wielerploeg Groot Amsterdam) – onze elite divisie – en zelfs naar het Nederlands Olympisch Team! We hebben Nederlands-, Europees- en zelfs Olympisch- en Wereldkampioenen onder onze gelederen en daar zijn we enorm trots op!

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud(er), als je van de wielersport houdt, moet je bij ASC Olympia zijn!

Wielrennen in Amsterdam

ASC Olympia - Uitslagen Interne Competitie 2018

Bij ASC Olympia vindt iedereen een gelijke plaats. We vinden het belangrijk dat Olympianen trots zijn op hun vereniging en het bovendien leuk vinden om actief lid te zijn van ASC Olympia. Wij zijn maatschappelijk betrokken en laten dit terugkomen in de keuzes die we maken op gebied van diversiteit of duurzaamheid.

Iedereen die wil wielrennen in Amsterdam en omstreken is van harte welkom voor trainingen, wedstrijden en onze wekelijkse toertochten. Daarnaast organiseren wij samen met onze leden verschillende activiteiten, zoals clinics & workshops, fietsweekenden, borrels, lezingen, baantrainingen in het Velodrome Amsterdam en nog veel meer!

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland. En helemaal klaar voor de toekomst!

Meer weten?

Wil je meer weten over wielrennen in Amsterdam? Of over onze prachtige vereniging? Of ben je benieuwd naar al die prachtige en spannende verhalen? Neem dan gerust contact met ons op; we beantwoorden jouw vragen graag! En bekijk ook onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter 🙂