Privacy Update: Foto & Video

Privacy Update: Foto & Video

Afgelopen weken hebben we de privacy-sectie op onze website bijgewerkt met een artikel over foto & video. Veel verenigingen worstelen hiermee. Wij vinden dit de meest gemakkelijke manier voor alle betrokken partijen. Lees je even mee? Want dit gaat ook over jou!

Bij ASC Olympia maken we graag foto’s en video’s van onze renners, zeker tijdens wedstrijden. Want we zijn trots op onze renners en we willen hun verrichtingen en successen graag laten zien, aan iedereen die is geïnteresseerd in ASC Olympia. We gebruiken deze foto’s en video’s op onze website, sociale kanalen (zie de footer van onze website) en onze nieuwsbrieven.

De tekst van onderstaand artikel is onderdeel van onze privacy-sectie op ascolympia.nl/privacy.

ASC Olympia - Wij nemen jouw privacy serieus

Gerechtvaardigd belang

Al deze foto’s en video’s geven kleur aan ASC Olympia; hiermee promoten we onze prachtige vereniging. In juridische termen heet dit ‘gerechtvaardigd belang’. Een gerechtvaardigd belang betekent, dat we foto’s en video’s van renners tijdens wedstrijden en andere relevante evenementen mogen en kunnen publiceren, ook als daarbij toeschouwers herkenbaar in beeld komen.

Het wordt namelijk erg ingewikkeld en bovendien administratief onhandelbaar om van iedereen op elke foto toestemming te hebben. Want naast onze eigen renners kunnen er natuurlijk ook renners van andere verenigingen op de foto of video staan en wellicht zelfs toeschouwers en/of andere geïnteresseerden.

Bezwaar tegen publicatie

Mocht je toch bezwaar hebben tegen beeldmateriaal waarop jij herkenbaar in beeld bent, stuur dan gerust een bericht naar Wim Overdevest – onze Data Protection Officer – via privacy@ascolympia.nl.

Ben je niet direct herkenbaar in beeld (bijvoorbeeld als toeschouwer) dan geldt dat – wanneer het beeldmateriaal niet in opdracht is gemaakt – je alleen bezwaar kunt maken tegen publicatie op grond van een redelijk belang. Dit kan een privacybelang , maar ook een commercieel belang zijn. Een redelijk belang is iets anders dan een gerechtvaardigd belang zoals genoemd in de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG).

Lees ook:

Vragen, opmerkingen of klachten?

Heb je vragen over jouw privacy op onze website? Of zie je iets dat beter kan of wellicht zelfs niet klopt? Maak je je zorgen over jouw privacy op onze website? Neem dan gerust contact met ons op; we beantwoorden jouw vragen graag! Je mag ook gerust een e-mail sturen naar Wim Overdevest – onze Data Protection Officer – via privacy@ascolympia.nl 🙂