Verslag: NK Baanomnium Masters 2019

Verslag: NK Baanomnium Masters 2019

Het Nederlands Kampioenschap Baanomnium Masters 45+ werd een prooi voor Brian Burggraaf. Op het hout van het Velodrome Amsterdam bleef de renner van HSV De Kampioen, Barry Porsius en Ralph Greupink voor.

NK Baanomnium Masters 2019

In het eerste onderdeel toonde de 46-jarige Burggraaf zijn intenties. Hij wist de temporace te winnen. Vervolgens werd hij zowel op de scratch als de afvalkoers tweede. Zijn leidende positie kwam in de afsluitende puntenkoers niet meer in gevaar. Porsius sprokkelde voldoende punten om de sprong van plek vijf naar twee te maken, Greupink consolideerde plek drie.

“Ik heb anderhalf jaar met een vorm van Pfeiffer rondgereden, maar ben er nu zo’n beetje overheen.” – Brian Burggraaf

Brian Burggraaf

“Ik heb eigenlijk niet eens zoveel op de baan gereden”, bekende de kersverse kampioen, “maar ik had wel zin om het NK te rijden. Er waren een aantal mannen die ik goed in de gaten moest houden. Het eerste onderdeel wist ik te winnen, waarna ik iets meer gecontroleerd kon gaan rijden. In de scratch kwam Bart van Breemen er op het laatst nog over en in de afvalkoers was Maxim Harteloh sterker. In de puntenkoers kon ik mijn leiding goed verdedigen. Ik heb anderhalf jaar met een vorm van Pfeiffer rondgereden, maar ben er nu zo’n beetje overheen. Ik ging voor niets minder dan de trui. Ik ben er superblij mee.”

Categorieën 35+ en 55+

Bij de masters 35+ en 55+ waren onvoldoende deelnemers om een officieel kampioenschap te verrijden. Bij de 35+ wist Gijsbert Nieuwkoop de winst te pakken, voor Wilhelmus Bleker en Jorrit Walgien. Ming-ko Sun was de sterkste bij de masters 55+. Hans Lap werd tweede, Jeroen Bosman derde.

De volledige uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Baanomnium Masters – inclusief foto’s van Kristel Nijssen – vind je op: ascolympia.nl/nkbom2019.

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.