Jan van Schaik 2e op Nederlands Kampioenschap Sprint

Jan van Schaik 2e op Nederlands Kampioenschap Sprint

We zijn trots op Jan. Natuurlijk omdat hij enorm hard kan rijden. Dat bewijst Jan regelmatig door op meerdere podia te staan. En we zijn vooral trots op Jan omdat hij op 20 januari naar een zilveren medaille wist te rijden bij het Nederlands Kampioenschap Omnium Sprint voor de jeugd! Een week eerder werd hij al 7e bij het NK Omnium Duur voor de jeugd, maar de talenten van deze jonge Olympiaan liggen duidelijk bij de sprint.

Nederlands Kampioenschap Omnium Sprint

Het was ’s ochtend al een drukte van belang op het binnenterrein in het Velodrome Amsterdam. Zo’n 70 jeugdige renners wilden pieken bij deze mooie wedstrijd. Er werd in vier categorieën gestreden: meisjes categorie 5-6 en nieuwelingen, jongens categorie 6-7 en nieuwelingen.

Het publiek hoefde zich niet te vervelen, want er werden verschillende zeer spannende onderdelen gereden: 200 meter sprint, Keirin en Scratch. De 8 beste renners reden nog onderlinge sprint wedstrijden; 1 tegen 1 en 8 tegen elkaar. Doordat er steeds verschillende wedstrijden werden gereden en doordat de renners aan elkaar gewaagd waren, was het voor het publiek een genot om naar te kijken.

3 Olympianen voor de Nationale titel

Er streden drie Olympianen mee voor de Nationale titel. Fenna Weber bij de nieuwelingen meisjes. Het was een sterk deelnemersveld, waarbij het Fenna veelal lukte om goed aan te klampen bij de snelle rijdsters. Jens Versteeg en Jan van Schaik reden in respectievelijk categorie 7 en 6, waarbij Jens een goede prestatie neerzette in de 200 meter en Keirin. Zijn beste prestatie was de Scratch waarin hij 30 punten binnenhaalde. Axel Roks was in die categorie heer en meester met de beste prestatie op alle onderdelen.

Jan van Schaik toonde zijn sprint capaciteiten door bij de laatste groeps-sprint vanuit de achterste positie flink gas te geven en te winnen! Bij de Keirin en 200 meter sprint werd hij 2e achter Axel. Uiteindelijk genoeg voor een bijzonder fraaie 2e plaats overall.

Klapband

En dan blijkt maar weer eens hoe leuk wielervolk is: tijdens het uitrijden op de rollerbaan, kreeg Jan een klapband. Meteen kreeg hij van alle kanten een wiel te leen aangeboden. Uiteindelijk kon hij met het wiel van Fenna zijn wedstrijden afmaken. Hartelijk dank, Fenna! 🙂

Het was – dankzij de medewerking van de vele vrijwilligers – weer een prachtig evenement! Alle uitslagen én foto’s die Duane van der Geld heeft gemaakt vind je op ascolympia.nl/nkbodjn2019 (DUUR) en op ascolympia.nl/nkbosjn2019 (SPRINT).

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.