Amsterdamse Cross Competitie 2019

Amsterdamse Cross Competitie 2019

De Amsterdamse Cross Competitie staat weer voor de deur! Herfst is hier. Het wielerseizoen op de weg is voorbij en ook in het Velodrome is het alweer een drukte van belang. Maar de echte ‘die-hards’ hebben hun racefiets al verruild voor de crosser, want over twee weken start de eerste race van de ACC. Op zondag 13 oktober kun je jouw eerste sporen van het ACC seizoen alweer in de modder zetten in Nieuwveen 🙂

Amsterdamse Cross Competitie 2019

ASC Olympia - Clubkampioenschap Cross 2019

De ACC wordt ook dit seizoen weer georganiseerd door de gezamenlijke wielerverenigingen in en rond Amsterdam. Net als vorige jaren zijn er wedstrijden op parcoursen van de verenigingen, maar ook in gebieden waar je normaal gesproken zelfs niet eens met je fiets mag komen!

De voorgaande edities van de ACC waren grote successen! De gezamenlijke organisaties streven er naar om deze – alweer elfde editie ! – van de Amsterdamse Cross Competitie verder te professionaliseren en uit te bouwen. Ze hopen jullie weer allemaal op de crossfiets of mountainbike fiets terug te zien.

Belangrijke wijzigingen

Met ingang van seizoen 2019 heeft de organisatie van de Amsterdamse Cross Competitie een professionaliseringsslag gemaakt. Zo zijn ze sinds dit seizoen een officiële, bij Kamer van Koophandel ingeschreven, stichting inclusief een heus stichtingsbestuur. Beslissingen over reglementen, koersopzet en dergelijke blijft – zoals altijd – in handen van de algemene jaarlijkse vergadering, waarin alle deelnemende clubs zijn vertegenwoordigd.

Helaas is de Nesser Cross weggevallen uit de ACC kalender. Daarvoor in de plaats organiseert HSC De Bataaf gelukkig weer een ronde van de Amsterdamse Cross Competitie.

Dit jaar Jeugd C een nieuwe groep, die samen met Nieuwelingen en Dames, in hetzelfde tijdblok hun wedstrijden rijden. In de Jeugd C rijden renners die in KNWU categorie 6 en 7 uitkomen. Door deze aanpassing, zijn ook de starttijden iets aangepast. Kijk voor meer informatie op amscrosscomp.nl/2019/09/13/inschrijving-geopend.

Om te kunnen meedoen aan de ACC, is het nog steeds verplicht dat je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én dat je een KNWU Basislidmaatschap of een KNWU Licentie hebt.

Zonder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging, kun je niet meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie!

Voor de duidelijkheid: hoewel een KNWU Basislidmaatschap en/of een KNWU Licentie voor alle deelnemers aan de Amsterdamse Cross Competitie verplicht is en blijft, is alléén een KNWU Basislidmaatschap en/of een KNWU Licentie, onvoldoende voor deelname! Je moet óók lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging.

Dus: doe jezelf en de ACC-organisatie een groot plezier en zorg ervoor dat je alle formaliteiten op tijd hebt geregeld. Zorg ervoor dat je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én dat je een KNWU Basislidmaatschap en/of KNWU Licentie hebt, voordat je afreist naar een cross! Ter plekke valt niets te regelen!

Lees alle details van het nieuwe ACC-reglement op de website van de Amsterdamse Cross Competitie.

ASC Olympia - Amsterdamse Cross Competitie 2019
Zou Dylan Groenewegen ook dit jaar weer zijn best moeten doen om Leanne te kunnen inhalen?

Wedstrijdkalender Amsterdamse Cross Competitie

Ook dit jaar start de Amsterdamse Cross Competitie traditiegetrouw bij Cyclo & Cross Nieuwveen op zondag 13 oktober. We hopen je dan weer te zien voor de eerste ronde van de Amsterdamse Cross Competitie 2019. Op de laatste zondag voor de Kerst wordt de finale verreden bij UWTC Uithoorn.

De data en locaties zijn als volgt:

Zondag 13 oktober: H.O.V. Automobielen Cyclocross – Nieuwveen
Zondag 20 oktober: HRC Excelsior – Manege
Zondag 27 oktober: FC de Trappist – Het Twiske
Zondag 3 november: HSC De Bataaf – Zwanenburg
Zondag 10 november: HSV De Kampioen – Wheelerplanet
Zondag 17 november: WV Amsterdam – Sportpark Sloten
Zondag 24 november: WTC de Amstel – Recreatieplas Ouderkerk
Zondag 1 december:  ARC Ulysses – Sportpark De Weeren
Zondag 8 december:  ASC Olympia – Sportpark Sloten
Zondag 15 december:  ZWC DTS – Sportpark Kalverhoek
Zondag 22 december: UWTC Uithoorn – Finale & prijsuitreiking

Naast de ACC kalender kun je dinsdag 31 december ook nog meedoen aan de inmiddels beroemde Oliebollencross bij WV Amsterdam.

Wil je meer weten over, of meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie? Kijk dan eens op amscrosscomp.nl 🙂

Crossen bij ASC Olympia

Wil je ook cyclocrossen/veldrijden? Of (beter) leren crossen? Wil je zelfs meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie, maar ben je (nog) geen lid van een wielervereniging? Word dan lid van ASC Olympia! Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem eerst even contact met ons op s.v.p.! Ons crossseizoen loopt van de 1e week van oktober tot de laatste week van januari.