Future Series by eXtropy 2019

Future Series by eXtropy 2019

Ook dit jaar wordt de ‘Future Series by eXtropy’ weer verreden. Op 12 oktober wordt de eerste wedstrijd van deze inmiddels succesvolle baancompetitie voor jeugdrenners verreden in het Velodrome Amsterdam. De serie wordt op zaterdag 21 december december afgesloten met de finalewedstrijden in Apeldoorn. Jeugdrenners in de leeftijd tussen de 10 en 18 jaar met een wedstrijdlicentie, kunnen zich inschrijven voor deze competitie via MijnKNWU.

Check hier de ‘Future Series by eXtropy’ Technische Gids 2019. Hier vind je ook de uitslagen van Amsterdam en de eindstanden.

Future Series by eXtropy

De Future Series by eXtropy startte in 2017 in Apeldoorn op initiatief van wielervereniging De Adelaar in samenwerking met IT bedrijf eXtropy. De Future Series bestond uit vijf wedstrijdrondes, waarbij alle onderdelen van het baanwielrennen aan bod kwamen. Zo konden jeugdwielrenners op een competitieve manier kennismaken met alle aspecten van het baanwielrennen.

Hier kun je nog eens de uitslagen en de foto’s van vorig jaar bekijken 😊

ASC Olympia - Future Series by eXtropy 2019

 

“Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek”, aldus Hans van Bon – baan coördinator van de Apeldoornse wielervereniging.

“Er is behoefte aan een dergelijke competitie. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan willen rijden.” – Hans van Bon, baancoördinator De Adelaar

“Het baanwielrennen zit in de lift door het internationale succes van de Nederlandse baanwielrenploeg. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan willen rijden. Om te zorgen dat onze jeugd een degelijke basis krijgt, besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen. De ‘Future Series by eXtropy’ is dan ook een logische volgende stap om deze lessen in de praktijk te brengen”.

Europees Evenement

Zoals Hans van Bon en eXtropy directeur Guido Willemsen vorig jaar al wisten te melden, wordt er dit jaar niet één maar twee dagen van de Future Series by eXtropy verreden in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. De tweedaagse in Gent wordt georganiseerd in samenwerking met Cycling Vlaanderen. Deze internationale expansie zorgt ervoor dat ook buitenlandse renners tegen elkaar kunnen rijden.

“We willen deze competitie laten groeien tot hét jeugdbaanevenement in binnen – en buitenland.” – Guido Willemsen, directeur eXtropy

Net als vorig jaar, zal de competitie ook dit jaar niet alleen in categorieën worden verreden. Het is de bedoeling om meer op competentie te gaan fietsen in deze jeugdwedstrijden. Dat verhoogt niet alleen het plezier van de renners, maar zal ook een grotere uitdaging zijn voor alle deelnemers.

ASC Olympia - Verslag: Clubkampioenschap Baanwielrennen 2018

Nieuwelingen en Junioren

Een andere voortzetting van het succes van de ‘Future Series by eXtropy’, is het feit dat Nieuwelingen en Junioren ook dit jaar weer kunnen meedoen. Voor Nieuwelingen en Junioren (zowel jongens als meisjes) worden weliswaar de Track Series georganiseerd, maar dat zijn slechts drie Sprint- en drie Duurwedstrijden. De ‘Future Series by eXtropy zijn bedoeld voor alle renners, in alle jeugdcategorieën.

Programma

  • Zaterdag 12 oktober: Omnium Amsterdam
  • Zaterdag 9 en zondag 10 november: tweedaagse Gent
  • Zaterdag 23 november: Omnium Apeldoorn
  • Zaterdag 30 november en zondag 1 december: tweedaagse Apeldoorn
  • Zaterdag 14 december: Omnium Apeldoorn
  • Zaterdag 21 december: Finale Apeldoorn

Inschrijven

Doe mee met de Future Series by eXtropy! Inschrijven kun je doen via mijnKNWU. LET OP: dat kan alleen totdat het maximaal aantal renners is bereikt. Per categorie kunnen er maximaal 20 renners op de baan rijden.

ASC Olympia - Future Series by eXtropy in Amsterdam & Alkmaar

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of leren baanwielrennen? Wil je zelfs meedoen aan wedstrijden? Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem s.v.p. eerst even contact met ons op! Ons baanseizoen loopt van de 1e week van november tot de laatste week van januari.