Verslag: NK Baanomnium Masters 2020

Verslag: NK Baanomnium Masters 2020

Vorige week zondag (2 februari 2020) werd in het Velodrome Amsterdam, het Nederlands Kampioenschap Baanomnium Masters voor de categorieen 30+, 40+ en 50+ verreden. Hoewel het NK Baanomnium Masters helaas nooit een massale opkomst kent, werden er op het hout van het Velodrome toch weer een bijzonder mooie, sportieve, snelle en vooral spannende wedstrijden verreden. Voor ieder punt moest flink worden ge(st)reden. 

NK Baanomnium Masters 2020

In alle drie categorieen kon dit jaar weer eens een écht Nederlands Kampioenschap worden verreden. Doordat in elke categorie het minimale aantal renners had ingeschreven, konden zij onderling strijden om het hoogste podium en om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Het werd een flinke strijd en een serieus kampioenschap, dat vaak wordt omschreven als ‘het NK van de Sterke Mannen’ 😊

In alle categorieën waren de verschillen na drie omnium onderdelen minimaal of zelfs gelijk. De verschillen moesten dus worden behaald in de afsluitende puntenkoersen. Na het rijden van deze puntenkoersen was een verschil van slechts 1 of 2 punten doorslaggevend.

Uitslagen

Aan het langste eind trokken Koen Polder in de categorie 30+, Aldo Klomp in de 40+ categorie en Marten Vosmer was de beste onder de 50+ renners. Zij mochten in hun respectievelijke leeftijdsklassen de rood-wit-blauwe trui aantrekken en mogen zich een heel jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

In de categorie 30+ wist Koen Polder, Luc Ducrot en Marten Groeneveld voor te blijven. Luc en Marten werden respectievelijk 2e en 3e. In de 40+ categorie, bleef Aldo Klomp, Reinout van Dam (2e) en Wilhelmus Bleker (3e) voor. Maarten Vosmer deelde het podium van de 50+ categorie met Ralp Greupink (2) en Martijn Hartoloh (3).

De volledige uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Baanomnium Masters – inclusief foto’s van Duane van der Geld – vind je op: ascolympia.nl/nkbom2020.

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook (baan)wielrennen? Of heb je vragen over (baan)wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.