Kampioenschap van Amsterdam afgelast door Coronavirus

Kampioenschap van Amsterdam afgelast door Coronavirus

Helaas moeten we het Kampioenschap van Amsterdam afgelasten door het Coronavirus. Met deze gezamenlijke beslissing volgen ASC Olympia en WV Amsterdam de landelijke richtlijnen die zijn opgesteld door de KNWU en het NOC*NSF.

Naast de afgelasting van het Kampioenschap van Amsterdam, schorsen wij ook al onze trainingen en andere evenementen, inclusief ons Trainingsweekend in Arnhem. Het Velodrome Amsterdam is ook gesloten tot en met 31 maart.

Coronavirus

Nu het Coronavirus ook Nederland stevig in de tang heeft, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Het RIVM heeft alle informatie en doet de voorlichting over het verloop en de aanpak van het Coronavirus in Nederland. Op dit moment heeft het indammen van het virus de hoogste prioriteit.

Gevolgen voor de wielersport

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, geldt er een verbod op alle (sport)evenementen in Nederland met meer dan honderd deelnemers in de periode van 12 t/m 31 maart. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De KNWU – en daarmee natuurlijk ook ASC Olympia – volgt deze richtlijnen en adviezen. Daarmee dragen we mee in de verantwoordelijkheid van en voor de wielersport.

Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten zijn afgelast. Dit geldt ook voor alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van ASC Olympia. In ieder geval tot en met 31 maart 2020.

Wanneer er meer informatie over het Coronavirus bekend is en wat de gevolgen zijn voor onze mooie sport,  melden wij dat natuurlijk op onze website en andere communicatie kanalen.

Kampioenschap van Amsterdam

Het Kampioenschap van Amsterdam is onderdeel van de Regio Kampioenschappen en stond voor dit weekend op de kalender van ASC Olympia en WV Amsterdam. ASC Olympia  organiseert tijdens deze heuse tweedaagse, op zondag de wedstrijd voor de jeugd. Alle andere wedstrijden – junioren, A-, B- en C-categorieen, Dames en Masters.

Het kampioenschap van Amsterdam zal op een nader te bepalen datum alsnog worden verreden. Houd onze website daarom goed in de gaten.

Olympia’s Tour ook afgelast

Hoewel Olympia’s Tour niet meer door ASC Olympia wordt georganiseerd, vinden we het belangrijk om te melden dat ook Olympia’s Tour 2020 helaas niet doorgaat. De oudste etappekoers van Nederland – die op 18 maart zou starten in Hardenberg en vier dagen later zou eindigen in de Achterhoek – valt onder bovenstaande regels en richtlijnen. Ook de organisatie van Olympia’s Tour respecteert bovenstaande regels en richtlijnen.

Meer informatie

Meer informatie over het Coronavirus, kun je lezen op de website van het RIVM. Sportgerelateerde informatie over het Coronavirus, kun je vinden op de website van NOC*NSF.