We hervatten onze trainingen weer!

We hervatten onze trainingen weer!

In deze pittige tijden mogen we langzaamaan wat meer. Dat betekent voor kinderen dat ze weer mogen gaan sporten. Dat is voor hen natuurlijk erg leuk. Het betekent dat we bij ASC Olympia ook weer met onze trainingen gaan beginnen. Hoe we dat doen en welke regels we met elkaar afspreken, lees je hieronder. Lees het onderstaande dus even goed door.

Start jeugdtrainingen

Onze trainingen starten op dinsdag 12 mei. We trainen zoals altijd op dinsdag en de donderdag in 2 groepen: kinderen t/m 12 jaar en kinderen vanaf 13 jaar. Daar kunnen we op dit moment geen uitzonderingen voor maken (zo zijn de regels van de KNWU en het NOC/NSF). De jongste groep traint van 17.30 tot 18.30 en de oudere kinderen van 18.30 tot 20.00 uur. We houden ons strikt aan deze tijden.

Met de MTB trainingen gaat het iets anders: daar trainen we alleen op donderdag. De even weken met de jongste groep – t/m 12 jaar – en de oneven weken met de groep vanaf 13 jaar. De starttijden zijn verschillend en lopen gelijk met onze wielrentrainingen; kinderen t/m 12 jaar beginnen om 17.30 en kinderen vanaf 13 jaar om 18.30.

ASC Olympia - Nieuwe competitie voor de jeugd

Belangrijke punten voor ouders

 • Geef op de dag van de training – vóór 15.00 uur – aan via de appgroep of je kind komt trainen.
 • De trainers zetten de fietsen van de kinderen die komen alvast klaar. Na afloop van de training ruimen wij de fietsen ook weer zelf op.
 • Voor en na de training kun je jouw kind komen brengen en halen. Tijdens de training mogen er helaas geen ouders bij zijn.
 • Als de training begint, verzamelen we op het plein voor de kantine. Vanaf daar wijzen wij de kinderen naar de startplaats van de training.
 • Wanneer jou kind zelf komt, dan moet hij/zij direct naar het plein en niet naar het hek langs de wielerbaan. Maak dit duidelijk aan je kind s.v.p.
 • Natuurlijk kun je altijd wat vragen, maar houdt daarbij altijd 1,5 meter afstand.
 • Tijdens de training zijn de kantine en kleedkamers dicht. Alleen de WC kan worden gebruikt.

Laat je kind vóór de training naar de WC gaan en minimaal 20 seconden zijn/haar handen wassen.

Brengen

Kom niet eerder dan 10 min voor aanvang van de training en ga direct daarna weer naar huis. Volg de eenrichtingsroute op het sportpark (om het Velodrome heen). Op het parkeer terrein staat aangegeven hoe je moet rijden en waar je de auto kunt parkeren.

Ophalen

Haal je kind na de training op, tussen 18.30 en 18.40. Niet eerder, dan zijn de andere – oudere – kinderen gebracht. Neem onderstaande regels altijd in acht. Wij volgen ten alle tijden de richtlijnen van NOC/NSF en KNWU.

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Regels voor trainers, renners én ouders

 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedereen (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar) vanaf 13 jaar; wielrenners, ouders en trainers.
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten.
 • Blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie.
 • Douche thuis en niet op de sportlocatie.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Schud geen handen.

Het wordt weer gewoon leuk!

Wij hopen – en weten eigenlijk wel zeker – dat ondanks al deze afspraken, wielrennen gewoon erg leuk blijft en onze jongste renners gewoon weer veel plezier zullen hebben. Het wielerseizoen verloopt wat raar en of er dit jaar nog wedstrijden worden gereden weet niemand. Maar voor de lol in het fietsen maakt dat niet uit.

Wij hebben er veel zin in en hopen iedereen op dinsdag 12 mei de zien!

Wielrennen in Amsterdam

Wil je ook wielrennen? Of wellicht nu al mee(st)rijden in het 5 Banen Toernooi? Of wil je gewoon (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia, maar neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Heb je eerst nog vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust; wij beantwoorden je vragen graag! En bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter.