Interclub Competitie 2020

Interclub Competitie 2020

Het zijn gekke tijden. De afgelopen maanden is onze hele samenleving bijna tot volledige stilstand gekomen. Gelukkig mogen we inmiddels wel weer buiten rijden. We kunnen zelfs weer – hoewel voorzichtig – wedstrijden rijden. Dus … een van de eerste dingen die we gaan doen, is het opstarten van de Interclub Competitie 2020. Want net als voorgaande jaren, willen we deze prachtige wedstrijden blijven organiseren. Samen met de andere wielerverenigingen in Amsterdam en omstreken!

Dit jaar wordt Jeugdomnium ‘De Triple’ – die we al jaren organiseren samen met HSV De Kampioen en BRC Kennemerland – omgedoopt naar ‘De Dubbel’. Op 15 en 16 augustus (st)rijden onze jongste renners  weer tegen hun collega jeugdrenners. Op 15 augustus rijden zij een tijdrit bij HSV De Kampioen en op 16 augustus strijden zij om het hoogste podium op ons eigen parcours op Sportpark Sloten.

Interclub Competitie 2020

De Interclub Competitie is een jaarlijks terugkerende competitie, waarin laagdrempelige wedstrijden tussen verschillende wielerverenigingen in Noord-Holland worden verreden. Deze wedstrijden zijn een ideale voorbereiding op het grotere werk, zoals bijvoorbeeld landelijke jeugdwedstrijden. Hoewel we dit jaar moeten afwachten of – en welke – wedstrijden doorgaan …

Gedurende het wielerseizoen worden er (bijna) elke week op zondagochtend wedstrijden georganiseerd op de verschillende wielerbanen van de aangesloten verenigingen. De Interclub Competitie is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes.

ASC Olympia - Interclub Competitie 2018

Jeugdomnium ‘De Triple’ wordt dit jaar ‘De Dubbel’ en wordt verreden op 15 en 16 augustus.

De Interclub Competitie kent elk jaar een grote opkomst van enthousiaste jonge renners. Zowel ervaren renners als beginners verschijnen aan de start. Inschrijven voor de wedstrijden kan op de dag van de wedstrijd; je hoeft dat dus niet te doen via Mijn KNWU. Renners moeten voor aanvang van de wedstrijd(en) een geldige KNWU-licentie of KNWU-basislidmaatschap kunnen tonen. Het inschrijfgeld bedraagt €2,00 per wedstrijd. Inschrijven kan voor groepen A en B om 09:30 uur. Groepen C en D kunnen inschrijven vanaf 10:15 uur.

Een MYLAPS transponder is niet verplicht. Zoals bij alle jeugdwedstrijden zullen ook bij de Interclub Competitie de verzetten steekproefsgewijs worden gecontroleerd. De eerste vijf gefinishte renners melden zich direct na de koers bij de jury. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

Bij de jongste startgroep (Groep A categorie 1 & 2) is het ouders en/of begeleiders toegestaan om de renners bij de start vast te houden. Wanneer de groep renners groot is (beslissing bij de jury) stellen deze renners en hun vasthouders zich achteraan de groep op.

Ook dit jaar is het niet meer toegestaan dat renners wedstrijden rijden in een hogere of lagere groep. Deze regeling werd van kracht met ingang van seizoen 2019. Er is een uitzondering gemaakt voor meisjes bij de ploegentijdrit. Als de KNWU Consul voor de licentie dispensatie heeft gegeven om een lagere categorie te rijden, dan geldt deze dispensatie ook voor de interclub. Deze beslissing is dus niet eenmalig. De brief van de consul moet als bewijs worden getoond.

Prijzen per wedstrijd worden uitgekeerd aan de eerste vijf renners die over de finish komen. Ook in 2020 is er een overall klassement: wanneer een renner aan minimaal 3 van de 8 wedstrijden heeft meegedaan, ontvangt hij/zij een medaille bij de op zondag 27 september bij WV De Amstel.

Wedstrijdkalender

A.S.C. Olympia - Derde Interclub Jeugd Omnium

Programma

Alle wedstrijden starten (in principe) om 10.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er worden besloten om groepen samen te voegen. Zorg er dus vooral voor dat je op tijd bent!

  • 10:00 uur: Groep A – (categorie 1 & 2) – 7 kilometer Clubwedstrijd
  • 10:15 uur: Groep B – (categorie 3 & 4) – 12 kilometer Clubwedstrijd
  • 10:45 uur: Groep C – (categorie 5 & 6) – 22 kilometer Clubwedstrijd
  • 11:15 uur: Groep D – (categorie 7 & Nieuwelingen) – 30 kilometer Clubwedstrijd

Jeugdwielrennen in Amsterdam

Wil je ook meedoen met de Interclub Competitie? Of wil je (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia. Neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Normaliter houden we tijdens de zomervakantie een zomerstop en stoppen de trainingen. Omdat dit jaar toch al gek is, gaan onze trainingen dit jaar gewoon door in de zomervakantie. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*