ABC #2 Verslag Henry

IMG_024454

ABC #2: Met 26 renners mochten we met het programma spelen. De avond begon met een vliegend 200m tijdrit als “kwalificatie”. De snelste 14 renners reden verder als “A” groep en de minder snelle 12 sprinters als de “B” groep. Edwin van Kerkhof zet een indrukwekkend tijd neer om bovenop de lijst te staan, 0,025sec sneller dan sprinter Michel Francois (die nota bene beweert dat ie niet traint). “Wie is Edwin van Kerkhof?” vroeg ik me af. Na een minuutje onderzoek blijkt het dat hij geen gebrek aan baanervaring beschikt, alleen is het zo’n 14 jaar geweest sinds hij laatst op een NK podium stond.

Van Kerkhof pakte de A omnium met twee zeges en een 2e. FAST ploeggenoot Luc Ducrot was 2e en baan nieuwkomer (maar hardrijder op de weg) Gijsbert Nieuwkoop was 3e. Merkwaardig was een bijzonder fit ogende 40 plusser Folkert Zwiers in 4e. Zal Folkert de Masters NK titel van John Roos kunnen pakken?

Gerard van Haaften won de B omnium met 2e plaats in alle drie onderdelen. Dirk Bennen en Wout Roos won allebei een onderdeel om de andere twee podiumplekken te bemachtigen.

Giant zorgde weer voor de prijzen. Zes renners hebben nu verse buitenbanden. Nieuwe sponsor Lik was er ook bij om hun lekkere en natuurlijke vlierbloesem/munt gels weg te geven.

Het was allemaal reuze gezellig en er werd alweer erg netjes gereden, desondanks flinke verschillen in niveau. Dank jullie wel en tot 19 Okt voor ABC #3! Graag voorinschrijven via MijnKNWU.

Veel meer mooie foto’s van Duane van der Gelder staan op zijn site. Koop AJB een paar om hem te steunen.
http://www.deegee-foto.nl/?page_id=131348

ABC Uitslag #2 2017-2018 200 meter (1)

ABC Uitslag B #2 2017-2018 (1) ABC Uitslag A #2 2017-2018 (1)