ABC #3 verslag Lucas

De derde #ABC van het seizoen. En ik moest er ook aan geloven, samen met 21 andere renners begonnen we aan de 3 onderdelen. Eerst een scratch. Bij de B renners viel één sterke renner op:  Cornelis Bakker (is dat geen A renner?). Hij won dan ook de scratch. Bij de A renners (waar ik zelf aan mee deed) ging het hard. Ik werd dan ook keihard gelost en ingehaald door de klasbakken vooraan. Martin van Plateringen wist de scratch te winnen (vraag me niet hoe, ik zat aan de beademing).

Daarna het tweede onderdeel: De afvalkoers. Bij de B’s was het weer Cornelis Bakker die de overwinning pakte. Bij de A’s Michel Francois.

En toen kwam het: De #handicapracemetstartpuntenopjerugmaarnietoverjenummerspeldenpuntenkoers (kunnen we dit trending maken!?) Duidelijk toch! Na veel uitleg en speldjes bleek het gewoon een puntenkoers te zijn met start punten. Zo begon ik als laatste A renner met acht punten (tactiek natuurlijk) in de kleine finale. Er werd constant weg gereden en gestreden voor elke sprint. Er won dan ook een hele sterke renner: Lucas Eenkhoorn. Bij de grote finale ging het gemiddelde nog een paar km/h omhoog naar 46 gemiddeld. Gijsbert Nieuwkoop won deze handicap race.

Het was weer een zeer geslaagde avond, en dank voor jullie deelname.

Schrijf je in voor de volgende #ABC op 2 november via mijnKNWU