Voor vrouwen die nóg meer en nóg sneller willen dan Fietsbelles, is er ASC Olympia Dames – een volwaardig vrouwenwedstrijdteam; het voormalige Women Racing.

Elke dinsdagavond en donderdagavond trainen we samen met ASC Olympia. De trainingen variëren van wedstrijdtrainingen op ons eigen parcours tot duurtrainingen op de weg. Hiermee worden enthousiaste en vastberaden meiden klaargestoomd om deel te nemen aan wedstrijden op zaterdag of zondag, die we in overleg plannen.

Rijden we geen wedstrijd in het weekend? Dan gaan we natuurlijk trainen. Ook deze trainingen variëren van gerichte trainingen tot duurtrainingen en hersteltrainingen.

Samen met KNWU gediplomeerde trainers kijken we naar wat jij wil bereiken. Wat en hoe jij kunt bijdragen aan ASC Olympia Dames. Samen stellen we doelen en maken we plannen voor het komende seizoen. Jouw doelstellingen bepaal je zelf; denk bijvoorbeeld aan een half uur meerijden met een koers of een koers uitrijden. En natuurlijk het mee(st)rijden voor een podiumplek. Alles is mogelijk!

Commitment

Om deel uit te maken van ASC Olympia Dames – en om niet alleen onze race afdeling, maar zeker ook ‘het grotere plaatje’: het vrouwenwielrennen in Amsterdam tot succes te brengen – zoeken wij meiden die zich (in ieder geval voor één seizoen) volledig willen binden aan ASC Olympia Dames. Zo leggen we samen een goede basis voor volgende seizoenen. We vragen het volgende:

  • Dat je twee à drie keer per week meetraint
  • Je begrijpt dat wanneer je wedstrijden rijdt, je minimaal drie keer per week moet trainen
  • Samen stellen we doelen, maken we plannen en kijken we welke wedstrijden je gaat rijden

 Voorwaarden

Doelstellingen

  • Van elkaar leren
  • Het beste uit onszelf halen
  • Nieuwe, onvergetelijke ervaringen opdoen
  • En enorm veel genieten en plezier hebben tijdens het racen!

(St)rijd mee met ASC Olympia Dames!

Heb jij de juiste instelling? Ben je in voor een nieuwe uitdaging? Lijkt het je gaaf om wedstrijden te rijden? (St)rijd dan mee met ASC Olympia Dames!  Je hoeft echt geen ‘hardrijder’ te zijn om te koersen. Meerijden met een peloton vergt meer dan alleen hardrijden; durf, techniek en doorzettingsvermogen zijn veel belangrijker.

ASC Olympia Vrouwenwielrennen - 1 jaar Women Racing

Ploegleider & Trainer

Iris Siemons en Louise Soplanit gaan je begeleiden. Iris is Ploegleider van ASC Olympia Dames. Bovendien is zij coach en trainer. Iris zal onze renners begeleiden naar en bij wedstrijden en zo nu en dan ook zelf meerijden. Louise is Trainer van ASC Olympia Dames. Zij zal bij de dinsdag- en donderdagavond, af en toe training geven en daarnaast zelf meetrainen en wedstrijden rijden.

Meer informatie

Heb je vragen over ASC Olympia Dames? Of over het vrouwenwielrennen in Amsterdam in het algemeen? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook onze Facebook, Instagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.