Baanwielrennen in Amsterdam

Baanwielrennen in Amsterdam … waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland?

Amsterdamse Baancompetitie

Baanwielrennen is een bijzonder spannende en spectaculaire discipline in de wielersport. Snel, tactisch en enorm spannend. Baanwielrenners rijden op een speciaal hiervoor gebouwde ovale wielerbaan. Om meer wedstrijden te bieden voor amateurs, masters, sportklasse, dames, nieuwelingen en junioren, organiseert ASC Olympia de Amsterdamse Baancompetitie, ook wel bekend als ABC, een serie baanwedstrijden die wordt verreden in het Velodrome Amsterdam. De creatieve aanpak en benadering maakt de wedstrijden erg laagdrempelig.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in het Velodrome

Wedstrijden

De wedstrijden worden verreden op zaterdagmiddag van 14u tot 17u. De exacte data vind je in de kalender. Hoewel we natuurlijk tegen elkaar (st)rijden is de sfeer tijdens de Amsterdamse Baan Competitie uiterst vriendelijk. De wedstrijden zijn aantrekkelijk voor een brede groep renners, voor hun familie, vrienden én ander publiek. Bij de Amsterdamse Baan Competitie rijden we een groot aantal verschillende wedstrijdonderdelen. Soms ongebruikelijk of zelfs experimenteel, maar altijd uitdagend en spannend. De Amsterdamse Baan Competitie: leuke & leerzame wedstrijden voor de ‘gewone’ renners. Voormalig wereldkampioenen als Carolien van Herrikhuyzen, Piet van Heusden en Nils van ’t Hoenderdaal zul je niet aan de start zien staan.

Deelname

Voorinschrijving voor de ABC wedstrijden loopt via MijnKNWU. Een geldige KNWU wedstrijd licentie is nodig om via de KNWU site in te schrijven. Vooringeschreven renners betalen €8,00 per wedstrijd. Bijschrijving bij de wedstrijd zelf is ook mogelijk, maar dan kost het €10,00. We rijden met eigen rugnummers. Hiervoor betaal je eenmalig €4,00. Timing en uitslagen worden met MyLaps chips uitgevoerd. De meeste renners hebben zo’n “chip” maar we hebben een aantal te huur voor €5- per avond. Neem in dat geval tie-wraps en een kniptang mee.

ASC Olympia: Uitslagen Amsterdamse Baan Competitie 2017

Velodrome Amsterdam

Alle wedstrijden worden gereden in het Velodrome op Sportpark Sloten (naast ons clubhuis). Baanwedstrijdervaring is een vereiste, maar mocht je om welke dan ook toch geen beschikking hebben over een eigen fiets, is er een mogelijkheid om bij het Velodrome een fiets te huren. Ze zijn ter plekke te huur en dienen met de organisatie van het Velodrome te worden afgerekend.

ASC Olympia - Jeugdwielrennen in Amsterdam

Meer informatie

Voor meer informatie met betrekking tot de categorieën, onderdelen en regels, kun je kijken op de ABC website. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.