Routiers Cycling Club – Just Ride

Elke zondag om 10:00 uur vanaf Sportpark Sloten: Routiers Cycling Club – Just Ride!

Wielrennen is een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam. Dat is logisch, want Nederlanders krijgen het fietsen met de paplepel ingegoten en de successen van Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Dylan Groenewegen en hun collega’s dragen eraan bij, dat wielrennen de afgelopen tijd ongekend populair is geworden.

Bij ASC Olympia kun je wielrennen op verschillende manieren. Niet alleen competitief tijdens wedstrijden, maar ook recreatief met Routiers Cycling Club.

Routiers willen gewoon samen rijden. Het is ons motto: ‘Just Ride’. Niet moeilijker dan het gewoon is. Samen met andere liefhebbers van de wielersport in Amsterdam en omstreken. Routiers zijn social; we zijn er voor iedereen die ongeacht leeftijd of niveau, samen wil fietsen. Zo maken we wielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

ASC Olympia - Routiers Cycling Club

Waarom Routiers Cycling Club?

Routiers zijn een échte Cycling Club: toegankelijk en laagdrempelig. Fun in het fietsen is onze belangrijkste motivatie. Mooie routes zijn een bonus.

Routiers Cycling Club onderscheidt zich door begeleiding van KNWU gecertificeerde Ride Leaders. Mensen die net als jij, wielerliefhebber zijn en daarnaast de KNWU opleiding tot Wielertrainer hebben gevolgd. Dat biedt jou niet alleen de zekerheid van professioneel begeleide Routiers Rides, maar ook de mogelijkheid tot beter leren wielrennen van gemotiveerde en gecertificeerde wielertrainers.

Als je lid wordt van Routiers Cycling Club schrijven we je automatisch in voor een basislidmaatschap van de KNWU. Daarmee ben je verzekerd tijdens onze ritten, de rit naar Sportpark Sloten en weer terug naar huis.

Bovendien maak je bij Routiers nieuwe vrienden – want fietsen verbroedert – en je bent óók nog eens #lekkerbezig! En dat is ook nog eens gewoon goed voor je..

Routiers Rides

Elke zondagochtend rijden Routiers zo’n 50-75 kilometer in een social pace (25-30 km/h.) en volgens een ‘no drop policy’. Want samen uit = samen thuis. Iedereen die het wielrennen een warm hart toedraagt, kan met Routiers meerijden. We vertrekken om 10:00 uur vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten. Like de Routiers Facebook pagina en/of volg de Routiers Instagram en Twitter voor het laatste nieuws en updates.

 

Routiers Ride Rules

  • Wij rijden op gewone racefietsen; dus geen fixies, randonneurs of iets dergelijks
  • Tijdens Routiers Rides draag je altijd een helm
  • Fietsen met klikpedalen is verplicht
  • Neem een reserve binnenband, bandenlichters en pomp mee
  • Zorg dat je iets te eten en te drinken bij je hebt
  • Zorg ervoor dat je fiets in een deugdelijke staat is

Je kunt drie keer geheel vrijblijvend meerijden met Routiers. Voel je je thuis en wil je met ons blijven rijden? Dan stellen wij het op prijs als je lid wordt. Samen maken we een mooie groep wielrenners die met én voor elkaar rijden: zo maken we wielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker!

Lid worden van Routiers Cycling Club kost slechts €35,00 per jaar, inclusief €12,00 voor het basislidmaatschap van de KNWU. ASC Olympia schrijft je automatisch in bij de KNWU, zodat je met je basislidmaatschap verzekerd bent tijdens onze ritten, de rit naar Sportpark Sloten en vice versa.

Je kunt je aanmelden voor de Routiers Rides via de Routiers Facebook of door ons een bericht te sturen. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te rijden!

Routiers Cycling Club – Just Ride!

Meer informatie

Heb je vragen over wielrennen in Amsterdam? Of heb je specifieke vragen over Routiers Cycling Club? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Routiers FacebookInstagram of volg ons op Twitter.

Wil je meerijden met Routiers? Je bent hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem wel eerst even contact met ons op s.v.p. 🙂