Wielrennen is zeker ook onder vrouwen een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam. Hoewel iedereen kan fietsen, is wielrennen toch iets heel anders. Wielrennen moet je leren. Fietsbelles doet precies dat: jou leren wielrennen. Of nóg beter leren wielrennen. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

Wat is Fietsbelles?

Fietsbelles is de actieve dames-divisie van ASC Olympia. Fietsbelles is er voor alle vrouwen die – ongeacht leeftijd of niveau – samen willen rijden. Fietsbelles staat voor samen en ongedwongen. We leren van elkaar en helpen elkaar; de ervaren wielrenner helpt haar minder ervaren collega. Fietsbelles zijn sociaal; plezier en mooie gesprekken tijdens de ritten maakt rijden met Fietsbelles een genot. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker.

Wat biedt Fietsbelles?

Van april tot en met september rijden we op dinsdagavond en zondagmorgen, onder de vleugels van ASC Olympia​. In de wintermaanden van oktober tot en met maart rijden we alleen op zondagmorgen, deze ritten zijn vrijblijvend en vallen niet onder ASC Olympia.

Fietsbelles Social

De ‘core’ van Fietsbelles bestaat uit Social Rides op dinsdagavond. Iedere vrouw die het vrouwenwielrennen een warm hart toedraagt, kan meerijden met de Fietsbelles Social Rides. Fietsbelles Social Rides starten vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten. Fietsbelles rijden dan zo’n 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van 25-27 km/h. In maart, april en augustus starten wij om 18:30 uur. Van mei tot en met juli starten wij om 19:00 uur. Wanneer de groep groot genoeg is, kunnen we er voor kiezen om ook een Fietsbelles Faster rit te rijden. Wanneer je een in een hoger tempo, een langere afstand kunt rijden, kun je ervoor kiezen om met Fietsbelles Faster mee te rijden.

Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Fietsbelles Faster

Ben je een gevorderde en getrainde renner? Kun jij een gemiddelde rijden dat hoger ligt dan 25 km/h rijden? Sluit dan aan bij de Fietsbelles Faster Rides, op zondagochtend om 10:00 uur. Tijdens deze ritten van ongeveer 70 à 80 kilometer, ligt de gemiddelde snelheid tegen de 30 km/h. Ook Fietsbelles Faster rides starten vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten.

Houd de Fietsbelles Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Fietsbelles Women Racing

Voor vrouwen die nóg meer en nóg sneller willen, is er Women Racing – onze wedstrijdgroep. Van Fietsbelles Social naar Fietsbelles Faster naar het sluitstuk van vrouwenwielrennen ‘voor alle niveaus’; Women Racing is een volwaardig vrouwenwedstrijdteam. Women Racing staat voor samen gericht trainen en natuurlijk van elkaar leren. Elkaar steunen en aanmoedigen, mooie – en zeker ook zware – momenten beleven.

Elke dinsdagavond en donderdagavond houden we een gezamenlijke training. De trainingen variëren van wedstrijdtrainingen op het parcours tot duurtrainingen op de weg. Hiermee worden enthousiaste en vastberaden meiden klaargestoomd om mee te (st)rijden in wedstrijden op zaterdag of zondag, die we zorgvuldig plannen. Wanneer we in het weekend geen wedstrijd rijden, staat er een specifieke wedstrijdtraining op het programma.

Een spannende stap waarmee zowel Fietsbelles als ASC Olympia het aanbod in het vrouwenwielrennen in Amsterdam verbreden.

ASC Olympia - Privacy

Lees hier meer informatie over Women Racing.

Lid worden van Fietsbelles

Als lid van Fietsbelles – de dames-divisie van ASC Olympia – ontvang je automatisch de KNWU​ Basislidmaatschap. Wil je lid worden, dat kan via de volgende link: Lid Worden Fietsbelles. Lidmaatschap voor Fietsbelles​ kost slechts € 31,- (dit is inclusief € 11,50 basislidmaatschap KNWU). Het secretariaat schrijft jou in bij de KNWU zodat je met je basislidmaatschap verzekerd bent tijdens de tochten.

Wil je ons WOMEN RACING TEAM komen versterken, dan wordt je ‘volledig’ lid van ASC Olympia. Lidmaatschap voor ASC Olympia​ kost € 70,- (dit is inclusief € 11,50 basislidmaatschap KNWU).

Elke eerste dinsdag van de maand kun je geheel vrijblijvend meerijden om te kijken of Fietsbelles de club voor jou is. Wij bieden je de mogelijkheid om 3 keer mee te rijden of te trainen om te bekijken of het je bevalt. Erna kun je lid worden van Fietsbelles. Dat zouden wij natuurlijk heel gaaf vinden! ☺ Ben je eenmaal lid, is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de Zondag Faster Groep of door te stromen naar ons Women Racing Team.

Fietsbelles Huisregels

Clubhuis & verzamelpunt

Wij vertrekken vanaf ASC Olympia (Sloterweg 1043-L, 1066 CD, Amsterdam), bij de grote parkeerplaats ga je onder de brug door en je gaat dan gelijk naar links, wij verzamelen bij het houten bruggetje.

Wij zijn sociaal; we hebben veel lol en mooie gesprekken tijdens onze ritten. En we zijn óók nog eens sportief en gezond bezig! We rijden voorzichtig en houden natuurlijk rekening met de weersomstandigheden.

Heb je nog vragen, hoor ik dat graag. En als je binnenkort een keer wilt aansluiten, hoor ik dat uiteraard ook graag. Via onze Facebook pagina Fietsbelles kun je op de hoogte blijven van onze laatste nieuws en ritten. Van de ritten maken wij Facebook Events. Bij enorm slecht voorspelt weer, gaat de rit niet door, dat zal hier vermeld worden.

Rijd je voor het eerst mee? Zorg dan dat je 10 minuten voor vertrek aanwezig bent en meld je bij een van de Rideleaders. Je kunt aangeven wat je ervaring is, zij kunnen nog het een en ander uitleggen en je kunt eventueel zelf nog vragen stellen.

Vraag je je af of je voldoet aan de criteria van de Zondag Faster Groep? Dan hebben we deze voor je op een rijtje gezet:

Alleen wanneer je lid bent
Wanneer je voldoende ervaring hebt met in een groep rijden
De snelheid van 28-30 km aan kan in een groep
De nodige kopwerk kunt doen voor de Fastergroep om deze ook daadwerkelijk Faster te maken
Wanneer je bij een solorit zonder moeite minimaal 70 km kunt afleggen met een gemiddelde snelheid van 26-27 km/uur, LET OP: dat betekent dat je gemiddelde rijsnelheid hoger moet liggen dan de uiteindelijke gemiddelde snelheid van 26-27 km/uur.

 

ERVARING:

Alvorens je met ons meerijdt, hoor ik graag van je wat je ervaring is. Heb je bijvoorbeeld ervaring met rijden in een groep? Wanneer je alleen rijdt, wat is dan de gemiddelde afstand die je rijdt? En wat is je uiteindelijke gemiddelde snelheid tijdens zo’n rondje? Zijn er andere zaken die voor ons van belang zijn om te weten?

FIETS/MATERIAAL:

Je geeft aan dat je een oude racefiets hebt met nieuwe onderdelen. Zolang je fiets fungeert als een echte racefiets en in goede staat is, dus voorzien van degelijk materiaal, heb ik daar geen probleem mee. Dan ben je van harte welkom. Echter zijn wij wel een wielrenclub en zijn wij met een sport bezig, een fiets met bagagedragers, standaard en andere zaken, zien wij niet als een racefiets.

VOOR HET EERST MEERIJDEN MET SOCIAL

Wat leuk dat je een met ons mee wilt rijden. Elke eerste dinsdag van de maand is er een Open Social waarbij je geheel vrijblijvend kunt meerijden om te kijken of Fietsbelles de club voor jou is. En in dit geval is dat inderdaad aanstaande dinsdag 😃

VERVOLG INFO EMAIL

Dankjewel voor het delen van je ervaringen. We rijden met de Social 25-27 km/uur gemiddeld, wanneer je denkt dit aan te kunnen, ben je uiteraard van harte welkom. Uit jouw ervaringen af te lezen, zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn. Dit zal je voor je zelf moeten inschatten. Ga je vaker rijden in een groep, dan adviseer ik wel een snelheidsmeter. Zo weet je wanneer je op kop rijdt, welk tempo je vast moet houden. Maar dat is nu nog niet van belang.

Graag ontvangen wij je aanstaande dinsdag en inderdaad graag aanwezig om 18:20 uur 😃 Voor het rijden in de groep raad ik je ook nog aan om voor dinsdag nog eens het volgende artikel te lezen: Rijden in een Groep. En i.v.m. met zonsondergang is het ook verstandig om lampjes mee te nemen voor op je fiets. Ook al verwacht ik dat we ruim op tijd voor donker terug zijn, kun je het maar nooit weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voldoe je aan alle regels?

Ook al zijn we voor het donker terug, toch is het verstandig om lampjes mee te nemen, voor terugweg naar huis.

Omdat je voor het eerst meerijdt, vragen wij je 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn en je te melden bij een van de Rideleaders. Je kunt aangeven wat je ervaring is, zij kunnen nog het een en ander uitleggen en je kunt eventueel zelf nog vragen stellen.

Wij hebben er zin, hopelijk jullie ook

 

LAST MINUTE INFO VOOR HET EERST MEERIJDEN

Hi potentiele Fietsbelles,

Leuk, morgen rijd je voor het eerst mee, voor sommigen best spannend en voor andere misschien gewoon een andere rit. Maar om goed voorbereid te zijn, vragen we je nog eens het volgende artikel te lezen: Rijden in een Groep. Neem ook nog even onze huisregels door.

 

Als je lid wordt van Fietsbelles, wordt je automatisch lid bij ASC Olympia voor slechts €31,00 (inclusief €11,50 basislidmaatschap KNWU). ASC Olympia schrijft je vervolgens in bij de KNWU zodat je met je basislidmaatschap verzekerd bent tijdens onze ritten, als wel de gang naar Sportpark Sloten en vice versa huis.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week van april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd. Deze zomerstop wordt elk jaar nader bepaald. Alle exacte trainingsdata voor zowel Fietsbelles Social als Fietsbelles Faster en natuurlijk Women Racing vind je op onze trainingskalender.

Fietsbelles Social
Elke dinsdag: 18:30 – 20:30 uur

Fietsbelles Faster
Elke zondag: 10:00 – 13:00 uur

Women Racing
Elke dinsdag & donderdag: 18:30 – 20:30 uur

Meer informatie

Heb je vragen over vrouwenwielrennen in Amsterdam? Of heb je vragen over Fietsbelles? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles Facebook, Instagram of volg ons op Twitter Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.