Velodrome Amsterdam

In Amsterdam-West ligt op Sportpark Sloten het Velodrome Amsterdam – een overdekte, 200 meter lange houten wielerbaan. Het Velodrome Amsterdam is – samen met de wielerbanen in Alkmaar en Apeldoorn – het enige overdekte sportcomplex voor baanwielrennen in Nederland.

De geschiedenis van het Velodrome gaat terug tot 1972. Toen stond er ‘op Sloten’ al een (onoverdekte) houten wielerbaan. De huidige baan werd in 2001 gebouwd naar een ontwerp van architectenbureau Schürmann.

ASC Olympia - Velodrome Amsterdam

Elke dag bezoeken veel enthousiaste wielerfans het Velodrome. Baanrenners uit heel Nederland gebruiken de baan intensief tijdens trainingen en clinics, maar ook tijdens wedstrijden die worden georganiseerd door ASC Olympia en de KNWUMaar het Velodrome is meer dan alleen een houten baan voor wielrenners …

Velodrome Amsterdam: een multifunctioneel complex

Vele duizenden wielerfans bezoeken elk jaar het Velodrome. Vroeger werd het NK Baanwielrennen in het Velodrome verreden, maar tegenwoordig zijn er andere populaire wedstrijden: het NK Baanwielrennen voor Jeugd & Nieuwelingen, het NK Baanwielrennen voor Masters en de Amsterdamse Baan Competitie. Deze wedstrijden zorgen altijd voor goed gevulde tribunes. Je kunt dan genieten van topsport in een geweldige sfeer.

ASC Olympia - Uitslagen Amsterdamse Baan Competitie

Niet alleen wedstrijden

Het grote middenterrein (1800 vierkante meter) is te huur voor beurzen, congressen, concerten, rommelmarkten en nog veel meer activiteiten. De tribunes bieden plaats voor zo’n 1250 bezoekers en op het middenplein kunnen nog eens 750 mensen plaatsnemen. Het Velodrome heeft aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen en een afzonderlijke EHBO ruimte.

ASC Olympia - Velodrome Amsterdam

Bereikbaarheid & parkeren

Je kunt gratis parkeren bij het Velodrome, want direct naast het Velodrome ligt een grote parkeerplaats. Wanneer je niet zo goed te been bent, kun je jouw auto ook direct naast het Velodrome parkeren. Parkeren bij het Velodrome is dus geen enkel probleem.

Het Velodrome is goed bereikbaar; het ligt onder aan afslag 107 van de snelweg A10 in de prachtige natuur op Sportpark Sloten. Op Sportpark Sloten zijn ook verschillende voetbalverenigingen, Golfclub Sloten, de Amsterdam Crusaders en honk- en softbal vereniging Quick gevestigd. En natuurlijk ligt ons eigen weg- en mountainbikeparcours ook op dit prachtige sportpark.