Velodrome Amsterdam: hét multifunctionele complex voor baanwielrennen en evenementen.

In Amsterdam-West – ‘op Sloten’ – ligt het Velodrome Amsterdam. Het Velodrome is een overdekte, 200 meter lange houten wielerbaan en is samen met de wielerbanen in Alkmaar en Apeldoorn de enige overdekte accommodatie voor baanwielrennen in Nederland.

De geschiedenis van het Velodrome Amsterdam gaat terug tot 1972 toen er al een (onoverdekte) houten wielerbaan op Sloten stond. De huidige baan werd in 2001 gebouwd naar plannen van het Duitse – in de bouw van wielerbanen gespecialiseerde – architectenbureau Schürmann.

ASC Olympia - Velodrome Amsterdam

Sinds de bouw wordt het Velodrome Amsterdam dagelijks bezocht door een grote schare enthousiaste bezoekers. De baan wordt intensief gebruikt door baanrenners uit heel Nederland tijdens trainingen en clinics. En ook voor wedstrijden die worden georganiseerd door ASC Olympia en de KNWU.

Maar het Velodrome is meer dan alleen een houten baan voor wielrenners …

Velodrome Amsterdam: een multifunctioneel complex

Het Velodrome Amsterdam wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeschouwers van wielerwedstrijden. In het verleden werd het het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen verreden in het Velodrome. Tegenwoordig zijn ook de Amsterdamse Baan Competitie, het NK Jeugd Baanwielrennen en het Nederlands Kampioenschap Masters, Velodrome op Zondag populaire publiekstrekkers. In een voortreffelijke sfeer wordt er dan genoten van topsport.

A.S.C. Olympia - Uitslagen Amsterdamse Baan Competitie

Buiten het baanseizoen (van 1 april tot 31 augustus) kan het Velodrome worden gebruikt voor andere soorten evenementen. Het grote middenterrein (zo’n 1800 vierkante meter) is te huur voor beurzen, congressen, concerten, rommelmarkten en nog veel meer denkbare activiteiten. De vaste tribunes bieden plaats voor zo’n 1250 bezoekers en op het middenplein kunnen nog eens 750 mensen terecht. Bovendien is het Velodrome voorzien van kleedkamers en een afzonderlijke EHBO ruimte.

ASC Olympia - Velodrome Amsterdam

Bereikbaarheid & parkeren

Parkeren bij het Velodrome is geen enkel probleem. Voor de ingang van Sportpark Sloten ligt een grote parkeerplaats waar GRATIS (!) plaats is voor honderden auto’s. Daarnaast kunnen er zo’n 50 auto’s naast het Velodrome worden geparkeerd.

Het Velodrome ligt direct aan de snelweg A10 (afslag 107) en heeft daardoor een perfecte bereikbaarheid. Het ligt schitterend in de prachtige natuur op Sportpark Sloten. Naast het Velodrome biedt Sportpark Sloten een thuis aan verschillende voetbalverenigingen, Golfclub Sloten en natuurlijk ons eigen weg- en mountainbikeparcours.