Home

Wielrennen in Amsterdam? Natuurlijk bij ASC Olympia!

Wielrennen in Amsterdam. Waar kun je dat nu beter doen dan bij ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland?!

Wij ❤ wielersport

Wij houden van de wielersport – van wielrennen en baanwielrennen, mountainbiken, cyclocross en alle andere disciplines van de wielersport. Het gevoel dat je krijgt wanneer je fietst, is als een ‘natural high’. Dat gevoel willen wij delen met alle fietsliefhebbers uit Amsterdam en omstreken. ASC Olympia is er voor alle wielersportliefhebbers: voor wielrenners en baanrenners, maar ook voor mountainbikers en veldrijders. We hebben een actieve groep handbikers en we zijn vooruitstrevend in het vrouwenwielrennen in Amsterdam.

ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland

ASC Olympia is opgericht op 27 november 1898 en daarmee zijn we de oudste wielervereniging van Nederland. We zijn zelfs ouder dan de UCI – de Internationale Wielerunie. We hebben een rijke historie met Nederlandse-, Europese- en zelfs Wereldkampioenen en daar zijn we enorm trots op!

ASC Olympia: voor iedereen!

De oudste wielervereniging van Nederland is er voor iedereen! Niet alleen voor wielrenners, maar ook voor baanrenners, mountainbikers, cyclo-crossers en handbikers. We hebben een groot aantal leden die het wielrennen in Amsterdam en omgeving beoefenen. Dit doen zij op ons eigen – 2,5 kilometer lange – parcours op Sportpark Sloten, in het Velodrome Amsterdam en tijdens competities met en bij andere verenigingen in Amsterdam en omstreken.

 

Of je nu wedstrijden wil rijden, aan je conditie wil werken of gewoon samen wil toeren, bij ASC Olympia vind je aansluiting bij mensen zoals jijzelf. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Man of vrouw, jong of oud(er), wielrennermountainbikerhandbiker of baanwielrenner: als je wil wielrennen in Amsterdam ben je thuis bij ASC Olympia!

We hopen dat je op onze website kunt vinden wat je zoekt. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag!